Pentru un salariu net de 2500 ron realizat de catre un pfa care va fi factura emisa catre firma platitoare?Se poate sa-mi explice cineva modul de calcul?
Daca Pfa se deschide ptr o colaborare cu o firma ...ptr ca firma nu doreste sa angajeze ci sa plateasca factura...de dorit ar fi sa fie sau nu platitor de TVA?Cum se deconteaza benzina motorina in cazul in care va fi neplatitor TVA?
Pentru deplasari...diurnele vor fi trecute la cheltuieli si adaugate pe factura la sf.lunii??
Ptr a deduce valoarea chiriei in cazul in care se trece locuinta unde locuieste PFA ca si sediu trebuie doar contract de comodat?Trebuie si acordul tuturor vecinilor?Cat la suta se poate deduce?
Buna ziua.Deci relatia va fi una de colaborare de tip angajat angajator in care iau tai factura ptr serviciile prestate.In definitiv eu trebuie sa raman cu 2500 ron.Si restul ce trebuie platit ptr aceasta suma plateste firma colaboratoare.Adica din explicatiile dvs am inteles ca suma se ridica la 4500 ron.Asa este?
Situatia dvs. se rezolva prin clauze expres stipulate in contractul de colaborare, in care se vor arata obligatiile fiecarei parti si in mod special cum vor fi calculate retinute si platite contributiile, dar si aspecte privind dovada ca sumele retinute de catre angajator au fost platite.Aceasta "dovada" se va constitui in document justificativ in contabilitatea dvs.
Factura veti emite doar pe sumele incasate.
Recomand contracul de colaborare, sa fie facut sub aistenta juridica, pentru a fi scutita de neplaceri