am si eu o problema ,mi-am dat demisia de la intai luna aceasta si angajatorul mi-a acceptat-o probl. e ca du pa o sapt s-au razgandit si imi tot spune de preaviz eu am zis de la inceput ca o sa stau o sapt la 8 ore ei acuma vor 2 sapt ce sa fac?
Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice.
A fost deacord sa renunte partial la preaviz? Este scris acest lucru undeva?
Daca nu, ramane aceasta obligatie de 15 zile.
observatie: demisia nu se accepta, angajatorul doar ia la cunostinta.
Renuntarea partiala la preavizul angajatului, trebuie insa sa fie facuta in scris!
1. Demisia (art.79 din Codul muncii) este un act unilateral de vointa a salariatului. Ea nu se aproba de angajator.
2. Nu se face cerere de demisie ci o notificare.
3. Demisia inseamna 15 zile calendaristice de preaviz (scrise si in CIM) pe care salariatul il da angajatorului. In perioade de preaviz salariatul trebuie sa respecte programul de lucru, altfel poate fi sanctionat.
Dar daca vi se cere sa veniti la serv aveti aceasta obligatie,prin demisie le-ati adus la cunostinta intentia dvs,aceasta este un act unilateral de vointa.
In caz contrar puteti avea surpriza sa va considere ca lipsiti nemotivat.
Demisie
danik28
sunt angajata la un birou notarial (secretara), intentionez sa-mi dau demisia incepand cu data de 01 septembrie, intrucat voi pleca din tara impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz
argox
buna ziua,
sunt angajat cu cmi pe durata determinata si am anuntat sapt.trecuta ca vreau sa-mi dau demisia. Mi-au spus ca sunt obligat sa raman inca 15 zile, ... (vezi toată discuția)