avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile comunicare decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile comunicare decizie

situatie: angajatul isi da demisia, scrie de preaviz in cererea de demisie. angajatorul accepta cererea, dar la mijlocul perioadei de preaviz vine cu decizia de incetare catre angajat, cu data cu care a fost depusa. e clar angajatorul a renuntat la preaviz, dar angajatul a venit la serviciu, respectand preavizul. cum se procedeaza, avand in vedere ca angajatul a venit la serviciu, nu a stiut de decizie, fiindu-i comunicata la doua sapt dupa emitere? este vorba de plata muncii efectuate. exista un termen in codul muncii de comunicare a deciziei dupa ce a fost intocmita?
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , Consultant resurse umane 14:39, 29 Octombrie 2010
in decizia de concediere ce articol din codul muncii este trecut?sunteti sigura ca in demisie ati mentionat ca doriti efectuarea perioadei de preaviz?
da am trecut preaviz, dar acum mi-au spus ca este dreptul angajatorului de a renunta la preaviz. eu nu am nimic impotriva, dar de ce nu mi s-a comunicat cu data emiterii si dupa ce eu am venit 2 saptam la serv, respectand preavizul, care oricum mai avea 2 sapt, ei imi dau decizia cu data depunerii cererii.
art.79
pe decizie eu am semant ca am primit cu data cand mi-au adus-o. deci intre data emiterii si data luarii la cunostinta sunt 2 saptamani. nu este un termen de respectat de la emitere pana la comunicare?
art.79 dar ce nr.?
Va redau mai jos din Codul Muncii :
Art 79 ....
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
.....
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
In mod normal decizia de incetare a CIM prin demisie se intocmeste si se comunica in data incetarii , avand in vedere posibilitatea suspendarii preavizului din diferite cauze.
Cu privire la incetarea CIM la data depunerii demisiei trebuia sa vi se comunice rezolutia angajatorului " cu reducerea totala a termenului de preaviz". In caz contrar CIM inceteaza la expirarea termenului de preaviz asa cum ati spus ca ati solicitat, iar pe durata preavizului CIM isi produce toate efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie! georgika georgika Buna ziua, as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :) Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma ... (vezi toată discuția)
Imi putei spune daca am formulat bine o demisie????cei de la resurse o contesta dorin.brezoi dorin.brezoi Subsemnatul Brezoi Dorin Stefan , angajat a S.C Premium Auto Motors S.R.L, in functia de consultant vanzari piese auto, va informez ca incepand din data de ... (vezi toată discuția)
Demisie surdoiu surdoiu Astazi, un angajat de la firma la care lucrez si-a depus demisia, incepand cu data de maine, spunand ca el nu mai vine. Daca incetez contractul de munca cu ... (vezi toată discuția)