avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz angajator

Lucrez ca si secretara la o universitate particulara .In urma cu putin s-a infiintat Societatea Nationala S.H. pentru Educatie si Cultura de catre rectorul universitatii la care lucrez. Societatea si Universitatea sunt independente una fata de cealalta. Abuzul a inceput cand decanul facultatii la care lucrez a inceput sa ne trimita pe teren pt inscriere de membri in aceasta ''societate''. S-au creat presiuni asupra noastra (a colectivului administrativ) insa fara a primi nimic in scris.In preajma alegerilor suntem fortati sa facem campanie electorala , ni s-au delegat anumite teritorii si norme de obtinere a unui anumit nr. de semnaturi pt. candidatl sprijinit. Mi se pare strigator la cer acest lucru , dar datorilta situatiei in care ma aflu nu-mi permit sa pierd locul de munca .In primul rand nu sunt angajat al societatii ci al universitatii (care are acelasi patron) , si fisa postului cuprinde cu totul alte activitati decat cele pe care le prestez acum .Unde ar trebui sa ma adresez cu o reclamatie?Ce as putea face din punct de vedere legal ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:48, 21 Octombrie 2009
Situatie delicata,asa cum sunt majoritatea conflictelor de munca.
Atentie ca orice ridicare pretentii ,sau mai rau de reclamatii ,curand ,va pot cazua neplaceri ,permitand angajatorului,in cazul dvs decanul ,daca nu respectati obligatiile impuse prin fisa postului,sa invoce aspecte in defavoarea dvs.
Puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca sau autoritatea ierarhic superioara Ministerul Educatiei
Nemultumirea dvs. indiferent unde va adresati va ajunge ca si verificare la angajator si afla cine este persoana care le creeaza neplaceri.
Ce ve-ti face in acel moment?
buna ziua
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Apolodor, utilizator
Ca sa va putem emite un raspuns pertinent ,macar comunicati punctul de vedere oficial scris al administratorului care doreste si postul de DG.
Impotriva carei masuri concrete intelegeti sa formulati contestatie ?
Pai inca nu mi s-a comunicat in scris nimica. Astept sa vad ce vor scrie in instiintarea pe care trebuie sa mi-o inmaneze si o sa va anunt.
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Termen eliberare adeverinta licenta razor razor Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie scurta, pentru ca am cautat pe acest forum, pe site-ul ministerului si pe Google in general, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Fisa postului refacuta dupa noul cor loredana080380 loredana080380 Buna Ziua Avand in vedere ca s-a modificat cor trebuie refacute fisele de post desi functia e aceasi, dar conform cor este alta numerotare? Trebuie sa fac si ... (vezi toată discuția)
Functii conducere invatamant superior andis andis Buna ziua, Lucrez la o universitate privata si va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am decizia Rectorului de numire in functia de Prorector cu ... (vezi toată discuția)