Buna ziua,
V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie scurta, pentru ca am cautat pe acest forum, pe site-ul ministerului si pe Google in general, dar nu am gasit un raspuns.
Premize:
- am absolvit saptamana trecuta automatica si informatica aplicata la Hyperion
- am depus la inceputul acestui an actele pentru un masterat in afara tarii, in danemarca - procesul e deja in stadiu avansat, trebuie doar sa depun ultimele rezultate (sem. II + licenta)
Probleme:
- deadline-ul este foarte strans (pana la jumatatea lunii iulie), iar secretariatul facultatii sustine ca nu poate elibera adeverinta mai devreme de doua saptamani -> avand in vedere si experienta anterioara, traducere + legalizare + trimis prin posta inseamna aproape sigur ratarea deadline-ului.
--- Intrebarea: exista in lege specificat un termen minim in care universitatea/ facultatea este obligata sa elibereze o astfel de adeverinta? (nu conteaza daca e contra cost)
- problema #2: acelasi secreatariat inteligent mai sustine ca nu pot elibera o foaie matricola sau o situatie a notelor decat odata cu suplimentul de diploma, adica peste 12 luni.
--- Intrebarea: are logica o asemenea afirmatie? Pentru inscrierea la un masterat in Romania nu este nevoie de foaia matricola, cum se poate sa o elibereze peste un an?
* Am reusit sa vorbesc si cu prorectorul, care mi-a spus ca in loc de foaia matricola, se poate elibera un "extras de note". Eu nu am auzit despre aceasta notiune, aparent nici secretara. Am gasit o referire aici:
[ link extern ]
Va multumesc.