avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Termen eliberare adeverinta licenta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Termen eliberare adeverinta licenta

Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie scurta, pentru ca am cautat pe acest forum, pe site-ul ministerului si pe Google in general, dar nu am gasit un raspuns.

Premize:
- am absolvit saptamana trecuta automatica si informatica aplicata la Hyperion
- am depus la inceputul acestui an actele pentru un masterat in afara tarii, in danemarca - procesul e deja in stadiu avansat, trebuie doar sa depun ultimele rezultate (sem. II + licenta)

Probleme:
- deadline-ul este foarte strans (pana la jumatatea lunii iulie), iar secretariatul facultatii sustine ca nu poate elibera adeverinta mai devreme de doua saptamani -> avand in vedere si experienta anterioara, traducere + legalizare + trimis prin posta inseamna aproape sigur ratarea deadline-ului.
--- Intrebarea: exista in lege specificat un termen minim in care universitatea/ facultatea este obligata sa elibereze o astfel de adeverinta? (nu conteaza daca e contra cost)

- problema #2: acelasi secreatariat inteligent mai sustine ca nu pot elibera o foaie matricola sau o situatie a notelor decat odata cu suplimentul de diploma, adica peste 12 luni.
--- Intrebarea: are logica o asemenea afirmatie? Pentru inscrierea la un masterat in Romania nu este nevoie de foaia matricola, cum se poate sa o elibereze peste un an?
* Am reusit sa vorbesc si cu prorectorul, care mi-a spus ca in loc de foaia matricola, se poate elibera un "extras de note". Eu nu am auzit despre aceasta notiune, aparent nici secretara. Am gasit o referire aici: [ link extern ]

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: razor , utilizator 19:49, 26 Iunie 2009
Din pacate fiecare Universitate are autonomie proprie.Si mie tot la 2 saptamani mi-au dat adeverinta ca am absolvit facultatea,La intrebarea care este textul legal prin care imi da acest termen ...mi s-a raspuns ca:in ROI.
Am plecat si am asteptat sa treaca cele 2 spatamani.
Daca va poate oferi un extras de note , cu semnatura si stampila Universitatii este bine.Pe parcurs , cand veti elibera si diploma , puteti sa inlocuiti si sa depuneti toata documentatia la dosarul de master.
Mult succes ,
Multumesc pentru raspuns.
Sper sa se rezolve.
Problema cu foaia matricolă mi se pare o prostie, căci în mod normal se eliberează oricând una la cerere. Mă rog, nu e vb de foaia matricolă, aia e mai greu de eliberat, ci mă refer la acel extras de note, sau adeverinţă a situaţiei şcolare sau cum se mai denumeşte. E doar o listă, în tabel cu materiile şi notele luate, cu antet, semnătură etc. Singura rezolvare ar fi să treci pe lângă biroul secretarelor şi să mergi direct la Decanat cu o cerere scrisă, precizând motivul şi urgenţa. Ideal e să o înmâni Decanului, explicând problema. Secretarele de obicei se feresc să facă una alta, să nu-l deranjeze pe Decan. Asta pentru că orice act eliberat de facultate trebuie semnat neapărat de Decan. Încearcă.
Am facut deja doua cereri, doar ca decanul este atat de "dragut" incat ma paseaza de fiecare data secretarei (desi am avut o relatie foarte buna pe parcursul facultatii si chiar mi-a dat o recomandare pentru inscrierea la masterat).

Am obtinut totusi o promisiune verbala ca s-ar rezolva saptamana care urmeaza.

Multumesc pentru feedback.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea nu imi da diploma de bac si foaia matricola valentin0001 valentin0001 In vara am terminat facultatea la Universitatea din Craiova. Dupa finalizarea facultatii m-am inscris la master si am fost admis, apoi am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Master la universitatea politehnica din milano Iulia-Andreia Iulia-Andreia Buna, Tocmai am aflat ca am fost admisa la master la Universitatea Politehnica din Milano insa...STUPOARE ambasada Italiei in Romania nu vrea sa imi acorde ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a retine diplome in original virusel virusel Am absolvit masterul in cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu iar la ridicarea Diplomei de master secretara a refuzat sa imi restituie Diploma de ... (vezi toată discuția)