avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare cotă, partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare cotă, partaj

Multumesc.As dori sa fiu lamurit de o alta intrebare!Actualele proprietati sant bunuri comune dar eu doresc ca unul din ele sa-l cedez in intregime sotiei fara sa mai am vreo pretentie iar celelalte sa avem in continuare 50/50.Este posibil?Care ar fi procedura?Stiu ca trebuie sa suport o cheltuiala pentru aceasta procedura.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 09:23, 9 Noiembrie 2017
Intentionati sa divortati si vreti partajul pe bunuri sau doriti sa faceti donatie sotiei, fara divort?
prepeleac, utilizator
prepeleac a scris:
Intenționăm divorțul, dar vrem la etajul inainte si gradual proprietate cu proprietate.Tin sa mentionez ca NU avem copii
Intentionati sa divortati si vreti partajul pe bunuri sau doriti sa faceti donatie sotiei, fara divort?

Partajul nu "etajul"cristian72 a scris:

prepeleac a scris:
Intenționăm divorțul, dar vrem la etajul inainte si gradual proprietate cu proprietate.Tin sa mentionez ca NU avem copii

Partajul nu "etajul"cristian72 a scris:

prepeleac a scris:

Daca va intelegeti amiabil puteti face si partajul si divortul la notar, Faceti un inventar si stabiliti ce bunuri raman fiecaruia .Mai departe stie notarul ce are de facut. ( Partajul inainte de divort nu se prea poate , va trebuie motive temeinice.)
prepeleac, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj cristian72 cristian72 Buna seara, sant casatorit si ambii santem de acord ca de acum inainte orice bun cumparat sa fie doar de proprietaea celui care doreste sa si-l cumpere.Cum ... (vezi toată discuția)
Bun comun avdodo avdodo Speta este urmatoarea:sotii au bun comun ( apartament),vor sa divorteze insa inainte de a depune actiunea in instanta,unul din soti vrea sa cedeze partea lui ( ... (vezi toată discuția)
Donatie loganu2 loganu2 Buna Ziua un sfat va rog frumos Sant in divort cu sotia in faza de inceput as dori sa stiu daca patrea mea din bunurile pe care le detinem inpreuna o pot dona ... (vezi toată discuția)