avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie

Buna Ziua un sfat va rog frumos Sant in divort cu sotia in faza de inceput as dori sa stiu daca patrea mea din bunurile pe care le detinem inpreuna o pot dona ficei noastre si daca o pot face inainte de pronuntarea divortului multumesc
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 13:15, 8 Martie 2018
Ar trebui specificate foarte clar bunurile care sunt donate si dreptul dvs de proprietar exclusiv asupra lor, asta probabil se va intampla dupa finalizarea partajului.
Este vorba de un apartament care este intabulat pe numele amandurora

Cornelia Dayes a scris:

Ar trebui specificate foarte clar bunurile care sunt donate si dreptul dvs de proprietar exclusiv asupra lor, asta probabil se va intampla dupa finalizarea partajului.

Apartinand sotilor in regimul comunitatii de bunuri legale presupun. Inseamna ca nici macar cotele parti ale sotilor nu sunt determinate pana la finalizarea partajului. Personal nu vad cum ati putea dona fiicei sau oricui altcuiva acest drept. Sunt convinsa ca un notar va lamureste cel mai bine daca poate sau nu sa autentifice o astfel de donatie. Poate doar sa faceti acolo o declaratie de partaj voluntar impreuna cu sotia si apoi donatia catre fiica
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re-donare blueeyes56 blueeyes56 am donat o casa ficei mele si sotului ei ca bun comun, acum ei sunt in divort, daca el este de acord ar putea dona partea lui copiilor inainte de a avea copii ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil sau donatie Mircea3110 Mircea3110 Buna ziua ! In timpul casatoriei, am dobandit impreuna cu sotia o proprietate, la care suntem coproprietari. De asemenea, avem o fiica, acum ... (vezi toată discuția)
Donatie alex1333 alex1333 Dintr-o suprafata de 338 mp teren si casa se poate dona 100 mp ? Daca da in ce conditii? Mentionez ca sunt doi proprietari sot si sotie. (vezi toată discuția)