avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj amiabil sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj amiabil sau donatie

Buna ziua !

In timpul casatoriei, am dobandit impreuna cu sotia o proprietate, la care suntem coproprietari. De asemenea, avem o fiica, acum majora...Ulterior am divortat, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, prin care fosta sotie si fiica noastra au fost autorizate sa foloseasca locuinta dobandita. Am fost de acord cu aceasta hotarare si mi-am schimbat domiciliul...
Nu am facut partajul bunurilor dobandite, desi de la desfacerea casatoriei au trecut 15 ani...

As dori sa ii donez fiicei mele partea care imi revine mie din proprietate, impreuna cu toate bunurile rezultate din aceasta casatorie.
Exista si alternativa unui partaj amiabil, incheiat la notariat, prin care eu sa renunt la partea mea de proprietate, aceasta revenindu-i in totalitate fostei sotii si ulterior, fiicei mele, ca mostenitoare directa ?

Care ar fi solutia cea mai buna ?

Mentionez ca actualmente sunt casatorit si am o fiica minora...

Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:06, 21 Octombrie 2016
Partajul voluntar si amiabil ar putea fi solutia mai buna, astfel incat sotia sa primeasca imobilul, iar dvs. sa primiti autovehiculul, bibelourile, anumite bunuri mobile, frigider, televizor, s.a.m.d.

( later edit : fosta sotie )
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2016
trandafir2, moderator
Buna ziua,
Da, fie puteti sa renuntati in scris in fata notarului la toate bunurile fie, sa dezbateti amiabil partajul si, ulterior, sa donati fiicei dumneavoastra.
@Mircea3110, atentie la donatie (special nu am scris despre donatie in mesajul meu), pentru ca donatia este supusa, la cerere, regimului reductiunii liberalitatilor excesive si daca vreti ca lucrurile sa fie clare, este bine sa stiti ce faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bani georgica3591 georgica3591 Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)
Donatie alex1333 alex1333 Dintr-o suprafata de 338 mp teren si casa se poate dona 100 mp ? Daca da in ce conditii? Mentionez ca sunt doi proprietari sot si sotie. (vezi toată discuția)
Pt. ca e bine sa fie facute toate la timpul lor,am nevoie de sfaturi ! ContSters93741 ContSters93741 Buna dimineata,ziua,seara(in functie de ora la care cititi mesajul meu). Am nevoie de sfatul d-voastra in urm. situatie: Sunt casatorita legitim de 18 ... (vezi toată discuția)