avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... re-donare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

re-donare

am donat o casa ficei mele si sotului ei ca bun comun, acum ei sunt in divort, daca el este de acord ar putea dona partea lui copiilor inainte de a avea copii 18 ani, sau sotiei lui, pt. ca eu le-am donat casa tocmai pt. a avea spatiu fiecare copil(baiat-fetita 8, 9 ani),si cui ar trebui sa ma adresez , unui notar sau avocat? mulumesc pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:48, 18 Iulie 2012
Intai vedeti daca ar fi de acord, apoi partea lui.. o poate dona unui copil sau amadurora sau pot dona de acum amandoi copiilor.
Intai va ganditi ce doriti sa faceti, la cine sa ajunga casa in proprietate si mergeti la notar
Sfat, niciodata sa nu mai donati ginerelui, norei.....nu se stie niciodata ...
Problema se Pune acum in cazul divortului daca ginerele va dori sa lase copiilor cota de 1/2 care o detine in devalmasie cu fiica dvs. Fie fac amandoi un partaj si II lasa fiicei dvs imobilul contra unei sulte, fie faceti o conventie toti trei dvs in calitate de donator si ei in calitate de donatari prin care el intelege sa renunte la cota dansului avand in vedere intentia de a gratifica pe fiica dvs, fie fiica si Sotul ei vor dona impreuna copiilor lor imobilul, dvs put and accepta pt copii donatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia poate fi contestata de ...donator?!? carmengheo carmengheo Daca dintr-un motiv intemeiat donatorul vrea sa \"retraga\" donatia facuta copiilor , este posibil acest lucru?!? Inrand un pic in detalii situatia ar fi ... (vezi toată discuția)
Contarct casa copii (fiica si ginere) si nepot minor miriuc56 miriuc56 Buna ziua, Va rugam frumos sa ne sfatuiti cum am putea proceda pentru a putea face contarct de vanzare cumparare ficei si ginerului precum si nepotului(minor ... (vezi toată discuția)
Donație cu uzufruct apartament proprietate doar a unuia dintre soți: se extinde dreptul de uzufruct și asupra soțului care nu e proprietar? Chiriac Tiberiu Gabriel Chiriac Tiberiu Gabriel Dorim sa donam fiicei noastre(copil comun unic)apartamentul pe care sotia mea il detine ca si proprietar(eu avand doar drept de creanta)cu o clauza,respectiv ... (vezi toată discuția)