avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contarct casa copii (fiica si ginere) si nepot minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contarct casa copii (fiica si ginere) si nepot minor

Buna ziua,
Va rugam frumos sa ne sfatuiti cum am putea proceda pentru a putea face contarct de vanzare cumparare ficei si ginerului precum si nepotului(minor 2 ani)fiul acestora. Am vrea sa trecem jumatate din casa pe parintii copilului si jumattae pe nepot. VA rugam sa ne spuneti daca exista vreo posibilitate sau ce fel de contarct e posibila pentru aceasta cauza.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:13, 4 Iunie 2024
ATENTIE evitati sa vindeti fiicei si ginerelui, deoarece imobilul atunci, ar deveni un bun comun, care, doamne fereste, la un eventual divort , ar avea parte la el si ginerele dvs., chiar daca nu a contribuit cu nimic la achizitionarea lui.

sfatul meu este sa nu faceti un contract de vanzare, ci un contract de donatie 50% catre fiica si 50% din imobil catre nepot.

av. vasilescu
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
In primul rand doresc sa va multumesc de sugestie. Aveti mare dreptate nimc nu e sigur in viata, tocmai de aceea ne-am dorit sa fie nepotul si el in drept pe contractul de vanzare cumparare.
Stiam ca donatiile sunt atacabile si de aceea am considerat ca nu e in regula astfel de contract. Sotul mai are un copil dintr-o casatorie anterioara si nu mai dorest ca acesta sa mai aibe drept si asupra imobilului deoarece a beneficit de alte venituri din partea lui .
AVem increderea ca casnicei fiicei va dainui si nu vor fi probleme si consideram ca e in regula sa fie ginerele trecut in contract.
Revin si va intreb daca e posibil asa cum am mentionat - CV catre fiica ginere si nepot (copilul acestora _ minor) multumesc,
o zi buna
Sfatul meu-stati linistiti asa cum sunteti, la momentul potrivit va vor mosteni. Scuzati lumbajul , dar nu e bine sa te legi la cap daca nu te doare. Mai uitati-va pe site ce situatii sunt si ce probleme au generat unele decizii pripite.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
lilivasiliu, utilizator
Copilul sotului fiind mostenitor rezervatar, oricum va putea ataca orice act, daca va considera ca i s-a incalcat rezerva succesorala.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abitatie viagera și nud proprietar flori2009 flori2009 Bună ziua! Am incheiat act notarial de abitatie viagera pentru doua persoane, într-un imobil în care nu locuiesc. Ce alt act notarial as putea încheia ... (vezi toată discuția)
Re-donare blueeyes56 blueeyes56 am donat o casa ficei mele si sotului ei ca bun comun, acum ei sunt in divort, daca el este de acord ar putea dona partea lui copiilor inainte de a avea copii ... (vezi toată discuția)
Divort- revendicare apartament Laura Pricope Laura Pricope Am un apartament cu 3 camere pe care i l-am dat fiicei mele casatorite.Fiica mea este in divort cu sotul ei care avand 2 copii minori.Eu ca persoana mi-am ... (vezi toată discuția)