avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- revendicare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- revendicare apartament

Am un apartament cu 3 camere pe care i l-am dat fiicei mele casatorite.Fiica mea este in divort cu sotul ei care avand 2 copii minori.Eu ca persoana mi-am pastrat uzul fruct.
Pot sa-mi revendit inapoi apartamentul ???
Ginerele are vreun drept de a detine apartementul in urma divortului???
Daca a fost vorba de un contract de vanzare-cumparare, ginerele dumneavoastra detine 50% din nuda proprietate.
Parerea mea este ca nu mai puteti face nimic in acest moment.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) Atunci cand ati instrainat apartamentul pe numele ficei dvs,ce act ati facut?
Contract de V-C, contract de donatie, contract cu clauza,....?

2) Cand ati instrainat apartamentul,fiica dvs era casatorita cu acest ginere?
da
contract de vanzare-cumparare ea fiid titularul apartamentului
in contract este specificat clauza uzul fruct.

[cand aveti de completat un mesaj folositi functia editeaza. Daca nu sunteti avocat, stergeti contul de consultant]

Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati vandut bunul fiicei dvs in timpul casatoriei, atunci acesta devine bun comun al sotilor, chiar daca este trecuta in acte doar fiica dvs.

Fiind bun comun el va face obiectul partajului intre soti, fiecare prezumandu-se a avea o cota de contributie de 50 % la dobandirea acestuia.

La acest moment nu aveti ce face, neavand posibilitatea de a solicita rezolutiunea contractului pentru ca nu se prevede si o clauza de intretinere.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contarct casa copii (fiica si ginere) si nepot minor miriuc56 miriuc56 Buna ziua, Va rugam frumos sa ne sfatuiti cum am putea proceda pentru a putea face contarct de vanzare cumparare ficei si ginerului precum si nepotului(minor ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere- curatela bonitakiss bonitakiss buna seara. va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. x ii face fiicei sale y un contract de intretinere urmand ca la moartea sa lui y sa ii revina averea . ... (vezi toată discuția)
Contract donatie vanzare cumparare ambrosieoctavian ambrosieoctavian contract de donatie buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema . am un apartament obtinut prin donatie de la bunica. se poate face contract de vanzare ... (vezi toată discuția)