avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere- curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere- curatela

buna seara. va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. x ii face fiicei sale y un contract de intretinere urmand ca la moartea sa lui y sa ii revina averea . intre timp x se imbolnaveste de Alzheimer si nepoata sa, fiica lui y ,este numita curatorul lui x. dupa ceva timp, y afla ca are cancer intr-o stare grava. problema este daca y moare inaintea lui x. care este modalitatea prin care averea lui x sa ii ramana nepoatei, fata lui y? precizez ca x a mai avut un baiat care a murit dar era casatorit, astfel ramane si nora sa. poate nepoata sa devina si curatorul mamei sale , adica y si sa ii preia atat drepturile cat si obligatiile? sper ca am fost clara....multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 00:06, 15 Iunie 2012
Din explicatia dvs, in acest moment y detine acel contract de intretinere, fiind singurul proprietar, ( nu poate instraina cat traieste x), acel contract deja o elimina din calcul pe nora baiatului decedat, neavand nici un drept in caz de moare x. Iar in caz de moare y, singura mostenitoare este fiica, care nu poate instraina bunul cat traieste x. Am fost clara, am glumit, pt ca incalcita poveste ati scris. Lui y ii doresc sanatate multa!

P.S. Averea ii apartine deja lui y, implicit dupa moartea acesteia ficei sale. Contractul de intretinere prevede ca sa nu instrainati cat traieste x? Clauza care tb respectata si de mostenitoarea lui y.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
gmancila, utilizator
Eu cred ca i-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere lui Y (proprietatea s-a transferat in timpul vietii, uzul - folosinta urmand sa-i revina dupa moarte). Parerea mea este ca Y sa-i vanda, la randul sau, fiicei sale, nuda proprietate ce-i revine din contractul cu X, cu obligatia respectarii clauzei de intretinere. Faptul ca y este curatorul lui x nu implica o durata nedeterminata; spre deosebire de tutela, curatela se instituie doar pentru reprezentarea lui x intr-o anumita situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela persoana adulta nicolle2 nicolle2 Buza seara.Va expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt. Un unchi de 85 de ani are un fiu care prezinta anumit probleme psihice fara a fi dovedite prin ... (vezi toată discuția)
Contracte,curatela? nicolle2 nicolle2 Buza seara.Va expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt. Un unchi de 85 de ani are un fiu care prezinta anumit probleme psihice fara a fi dovedite prin ... (vezi toată discuția)
Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)