avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abitatie viagera și nud proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abitatie viagera și nud proprietar

Bună ziua! Am incheiat act notarial de abitatie viagera pentru doua persoane, într-un imobil în care nu locuiesc. Ce alt act notarial as putea încheia pentru doi nepoți, cărora vreau sa le rămână imobilul după decesul celor care au abitatie viagera, adică sa devina nu i proprietari? Multumesc pentru orice fel de lămuriri.
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 14:06, 28 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
le vindeti/ donati ce aveti, nuda proprietate sau le lasati testament.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Unul din cele enumerate care sa nu poată fi atacat?
acest răspuns util
nu exista asa ceva, de atacat se poate ataca orice, dar nu trebuie sa va sperie, , depinde de cine e atacat, ce motiv invoca....
Am înțeles, vreau doar sa fiu sigura ca, nepoții mei vor stăpâni linistiti imobilul. Va mulțumesc!
acest răspuns util
cui i-ati dat drept de abitatie?

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare-cumparare? mraicu2004 mraicu2004 Va supun atentiei urmatoarea problema a unei rude apropiate: In urma decesului sotului, a ramas un apartament(dobandit de ambii soti in timpul casatoriei). ... (vezi toată discuția)
Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)
drept de mostenire ContSters79003 ContSters79003 buna seara! am o prietena care e in urmatoarea situatie: este proprietara unui apartament ( din 1992), are un fata majora si de 2 ani are si un ... (vezi toată discuția)