Dorim sa donam fiicei noastre(copil comun unic)apartamentul pe care sotia mea il detine ca si proprietar(eu avand doar drept de creanta)cu o clauza,respectiv dreptul de folosinta pe durata vietii(cred ca-i zice uzufructu).Acesta clauza se refera doar la proprietar sau se extinde si asupra celui cu drept de creanta,adica asupra mea?
fiind unic proprietar, doar doamna va dona, si va poate constui si dvs drept de uzufruct.
Mai aveti copii, fiecare ?
de ce ati ales sa faceti acest act ?
Sotia nu,dar eu mai am un copil dintr-o casatorie anterioara si care nu are pretentii vis-a-vis de apartamentul respectiv fiind dispus sa dea o declaratie notariala(daca este necesara)in acest sens.Motivul este ca asa i-a tunat doamnei!
nu e necesara declaratia copilului dvs, nici daca ar mosteni-o pe doamna, cu atat mai mult ca nu o mosteneste.
Nu cred ca doamna ar vrea sa va consituie dvs drept de uzufruct, mai rentabil pt ea ar fi chiar sa va dea banii investiti decat sa va dea drept de uzufruct..
Relatiile noastre sunt normale si nu vad motivul pentru care ar refuza.Fiica ,care primeste donatia,poate solicita drept de uzufructu pt.mine ori este la latitudinea donatorului?
Donatie bani
georgica3591
Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)