avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... o mare-mare problema!!!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

o mare-mare problema!!!

va rog sa ma ajutati cu un raspuns, o lamurire. Am o problema mare, foarte mare. Acum o luna, tatal prietenei mele de-o viata, a murit. In timpul vietii omul si-a facut un imprumut la o banca, imprumut de 9000 euro, pe care desigur nu a mai apucat sa ii restutuie. Nici nu si-a facut nici un fel de asigurare si nici nu a garantat imprumutul cu bunuri sau ceva asemanator. Imprumutul era pe numele lui. Acum, ca a murit, banca se poate indrepta catre sotia sa si fiica lui?
Va multumesc, pentru raspunsurile date.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 13:25, 16 Octombrie 2009
din cate stiu eu, banca face asigurare de viata la acordarea imprumutului asa ca nu cred ca se vor indrepta spre familie ci spre firma de asigurari
Acel imprumut contractat de raposat a fost asigurat, intr-un fel sau altul!Mihaela, de fapt ce fel de raspuns doresti sa primesti?
E adevarat ca doamna a postat la sectiunea asigurari,dar a evidentiat faptul ca nu exista asigurare.
Banca isi va recupera banii de la mostenitorii decedatului.Presupun ca acesta avea bunuri.

Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
Nu strica sa verificati contractul de imprumut bancar.S-ar putea sa existe o asigurare de viata (pt.persoanele in varsta e f. probabil) de care sa nu stiti dvs.
Nu cred sa existe banca atat de imprudenta incat sa acorde credite fara o garantie sigura, inclusiv eventualul deces al clientului.
Verificati componenta ratelor, unde ar trebui sa apara "rata asigurare".bancile obisnuiesc sa nu inmaneze clientului polita de asigurare.Multi nici nu stiu ca au astfel de asigurare, stiu numai cat e rata de plata pt. imprumut.
Nici macar giranti nu a avut?Ati primit somatie de la banca pentru rate neachitate?
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
In scrisoarea de confirmare a acordarii creditului sunt trecute toate sumele de plata, comisioane, prime de asigurare, DAE, etc, in timp ce in graficul de rambursare nu este trecuta decat suma totala lunara si data la care se face plata.
Cand veti anunta la banca decesul titularului creditului, banca va incepe presiunile asupra familiei pentru a continua plata ratelor. Cititi pe forum la rubrica despre creante bancare ce povestesc si alte persoane aflate in situatia aceasta.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator

Alte discuții în legătură

Girant la banca pentru o persoana decedata lupu mihaela lupu mihaela Buna seara. Va rog sa ma ajutati intr-o problema:tatal meu a girat pe cineva, care in urma cu 5 luni a decedat.De atunci nimeni din familia lui ( are o fiica, ... (vezi toată discuția)
Imprumut la banca aura2014 aura2014 Sotul meu a decedat anul trecut (2013) si avea un imprumut la banca pe 2 ani , imprumut care expira anul acesta (2014) in luna decembrie. Dupa deces eu ... (vezi toată discuția)
Executare silita dobocanmariaioana dobocanmariaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. tatal meu a imprumutat un credit de la o banca. a platit un an de zile rate si apoi a decedat, in ruma ... (vezi toată discuția)