avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de weekend

la un salariu minim(1450) pentru o sambata sau duminica lucrata(tura de 24ore) primesc 1 ron(in ccm am dreptul la 1%).cum este normal,legal aceasta suma simbolica sa o primesc pentru o ora sau pentru 8ore?,repet ,primesc 1ron pentru 24ore de weekend ca spor,va rog sa ma luminati,cu respect,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 9 Noiembrie 2017
Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.

In speta, sporul poate fi de 1 leu, insa asa cum ati postat sporul trebuie sa fie de 1% conform c.c.m.

In caz contrar, fie sesizati ITM-ul, fie apelati la mediere , fie va adresati intantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sambata si duminca Andreiush Andreiush Buna ziua, Lucrez de 21 ani la o firma unde pana acuma 1 luna am avut CCM, de 1 luna am ramas fara CCM deoarece nu mai avem sindicat reprezentativ. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , as dori sa va intreb care este tariful orar net , ... Morisca10 Morisca10 Buna ziua , As dori sa va intreb care este tariful orar net , calculat la salariu minim pe tara , mai precis cat ar trebui sa platesc ora neta ... (vezi toată discuția)
Cum se plătesc orele Flor343634 Flor343634 Cum se plătesc orele suplimentare sambete Duminicii si de ex tura 24 h vineri ,sâmbăta alarma ora 09:30 pana la ora 15 , duminica alarma la 06:00 pana ... (vezi toată discuția)