avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt gravidă
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt gravidă

Buna dimineața am si eu o mare problemă de la 1 noiembrie am intrat în concediu prenatal patronul știa de starea mea de sănătate de la început are si cerere scrisă și adev de la medic privind sarcina mea . În ainte să plec i-am cerut să mi plătească si mie bani pe concediul de odihnă pe care anul acesta nu mi l am luat la început a zis că se gândește iar acum când i am dus si concediul medical pe luna în curs mi sa spus de la colegii ca mi sa făcut o înștiințare ca sunt acuzată de furt si alte nereguli si ca vrea să mi desfacă contractul de muncă ca nu mi dea banii si ca ma face pe mine vinovată ca în luna martie a acestui an ANAF ul ne-a închis magazinul pt o lună si că de atunci nu îi mai convine de mine
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 10 Noiembrie 2017
Banii pe CO neefectuat nu se primesc decat in situatia in care veti inceta c.i.m. si nu la suspendarea acestuia.
Da înțeleg dar nici concediul medical nu vre să l semneze si îmi zice că de acum încolo vorbesc avocați ca mi au făcut reclamatie penală la parchet si ca ei nu au voie sa vb cu mine.Pana să intru în concediul prenatal nimeni nu mi a reproșat nimic știau că de la 1 noiembrie intru nu a zis nimeni nimic acum când i-am dus concediul medical a început toată nebunia

1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligaţiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizatiilor;
b) calculul şi plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.

Art. 48
Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea modul de plata a indemnizatiei pentru concediu crestere copil (ccc) cehaniuc91 cehaniuc91 Buna seara..spuneti-mi va rog daca eu am optat ca sa primesc banii pe concediu de maternitate prin posta si acum se poate sa fac ceva ca sa primesc intr-un ... (vezi toată discuția)
Plata concediului prenatal ianasi_cristina ianasi_cristina buna ziua!am si eu o intrebare.trebuie sa intru in concediu prenatal iar angajatorul nu vrea sa imi dea banii pe concediu.ce pot face?va multumesc (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ligiailoaie@icloud.com ligiailoaie@icloud.com Buna! Am fost intrata in concediu de sarcina din luna Noiembrie si cele 42 de zile după ce am născut am dus pentru toate acte angajatorului meu ... am ... (vezi toată discuția)