avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... alegere procedura achizitie pentru achizitii proiect ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

alegere procedura achizitie pentru achizitii proiect finantat din fd. nerambursabile

Un proiect de cercetare finantat din fonduri nerambursabile, are de efectuat in perioada de implementare de doi ani mai multe achizitii printre care:
-echipamente destinate unor teste pentru activitatile proiectului, care vor forma un flux tehnologic prototip – 150.000 lei
-materiale utilizate in testele de cercetare – 80.000 lei;
-mobilier pentru dotarea spatiului de lucru – 20.000 lei;[/color]
-calculator/laptop: 2 pentru activitati administrative si 7 pentru teste de cercetare : 144.000 lei.

Art. 17 din HG 395/2016 prevede că:
(1) Autoritatea contractantă alege modalitatea de achiziţie în funcţie de următoarele aspecte:
a) valoarea estimată a tuturor achiziţiilor cu acelaşi obiect sau destinate utilizării identice ori similare, ori care se adresează operatorilor economici ce desfăşoară constant activităţi într-o piaţă de profil relevantă, pe care autoritatea contractantă intenţionează să le atribuie în cursul unui an bugetar;
b)complexitatea contractului/acordului - cadru ce urmează a fi atribuit;
c) îndeplinirea condiţiilor specifice de aplicare a anumitor modalităţi de atribuire.
.........
(3) În cazul în care autoritatea contractantă implementează proiecte finanţate din fonduri nerambursabile şi/sau proiecte de cercetare - dezvoltare, prevederile alin. (1) se aplică prin raportare la fiecare proiect în parte.

Intrebari:
1/ Ce se întelege prin utilizare identica sau similara a unui bun?
2/ Cum se determina valoarea estimata a achizitiei in situatia precizata si care este/sunt procedura/procedurile de achizitie care ar trebui aplicata/aplicate?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Niculina Orzan, Contabil

Alte discuții în legătură

Achizitii publice din fonduri europene Ilie Geanina Ilie Geanina As solicita un raspuns in aceasta speta. O organizatie nonguvernamentala care in cadrul unui proiect cu finantare nerambursabila achizitioneaza produse, ... (vezi toată discuția)
Oferta mea a depasit bugetul - ce se intampla? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am participat la o lictatie unde bugetul estimat in SEAP pentru acea procedura era de 1 mil de lei. AM fost doua firme participante. Firma mea ... (vezi toată discuția)
Nota justificativa achizitie directa online(seap) ionelaeugenia ionelaeugenia Buna ziua. Lucrez consilier in cadrul Compartimentului specializat de achizitii la o autoritate contractanta. Ma intereseaza daca la achizitia directa online ... (vezi toată discuția)