As solicita un raspuns in aceasta speta. O organizatie nonguvernamentala care in cadrul unui proiect cu finantare nerambursabila achizitioneaza produse, servicii si lucrari ( cu peste 50%din valoarea achizitiilor fonduri europene) respectand prevederile OUG 34/2006, este obligata sa transmita in SEAP raportul anual de achizitii ?
Cat timp procedura s-a efectuat conform prevederilor OUG nr. 34/2006 ( v-ati inregistrat ca autoritate contractanta , proceduri SEAP etc ) este normal sa transmiteti raportul anual privind achizitiile desfasurate prin SEAP .
Verificati daca va incadrati in OUG 34/2006 la art.8, (cred eu lit.e- "oricare subiect de drept, altul decât cele prevãzute la lit. a) - d), care desfãşoarã una sau mai multe dintre activitãţile prevãzute la cap. VIII secţiunea 1, în baza unui drept special sau exclusiv, astfel cum este acesta definit la art. 3 lit. k), acordat de o autoritate competentã, atunci când acesta atribuie contracte de achiziţie publicã sau încheie acorduri-cadru destinate efectuãrii respectivelor activitãţi") si art 9(in special lit. c, c^1). Probabil ca va incadrati, si in acest caz va supuneti OUG 34/23006, cu mentiunea ca raportul va cuprinde date referitoare la "contractele de achizitie publica", organizate dupa OUG34/2006 , nu la achizitiile proprii(mine de pix:":D)
daca nu va incadrati in art. 8 din oug 34 nu aveti nicio obligatie...daca va incadrati la art. 9 nu sunteti autoritatea contractanta ci doar un alt subiect care are obligatia de a aplica oug 34 pt atribuirea unui contract. art 99 din hg 925 se refera strict la autoritatile contractante definite de art 8 din oug 34
Nota justificativa
bianca90
Buna ziua. Sunt incepatoare in domeniul achizitiilor :\">si ca sa fie treaba si mai ,,ok,, sunt si singura in compartiment, asa ca nu am cu cine ma consult ... (vezi toată discuția)