avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice din fonduri europene
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice din fonduri europene

As solicita un raspuns in aceasta speta. O organizatie nonguvernamentala care in cadrul unui proiect cu finantare nerambursabila achizitioneaza produse, servicii si lucrari ( cu peste 50%din valoarea achizitiilor fonduri europene) respectand prevederile OUG 34/2006, este obligata sa transmita in SEAP raportul anual de achizitii ?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 17:58, 22 Martie 2010
Cat timp procedura s-a efectuat conform prevederilor OUG nr. 34/2006 ( v-ati inregistrat ca autoritate contractanta , proceduri SEAP etc ) este normal sa transmiteti raportul anual privind achizitiile desfasurate prin SEAP .
Verificati daca va incadrati in OUG 34/2006 la art.8, (cred eu lit.e- "oricare subiect de drept, altul decât cele prevãzute la lit. a) - d), care desfãşoarã una sau mai multe dintre activitãţile prevãzute la cap. VIII secţiunea 1, în baza unui drept special sau exclusiv, astfel cum este acesta definit la art. 3 lit. k), acordat de o autoritate competentã, atunci când acesta atribuie contracte de achiziţie publicã sau încheie acorduri-cadru destinate efectuãrii respectivelor activitãţi") si art 9(in special lit. c, c^1). Probabil ca va incadrati, si in acest caz va supuneti OUG 34/23006, cu mentiunea ca raportul va cuprinde date referitoare la "contractele de achizitie publica", organizate dupa OUG34/2006 , nu la achizitiile proprii(mine de pix:":D)
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
vlad nicolae, moderator
Da suneti obligata.
daca nu va incadrati in art. 8 din oug 34 nu aveti nicio obligatie...daca va incadrati la art. 9 nu sunteti autoritatea contractanta ci doar un alt subiect care are obligatia de a aplica oug 34 pt atribuirea unui contract. art 99 din hg 925 se refera strict la autoritatile contractante definite de art 8 din oug 34

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program anual achizitii publice ContSters15910 ContSters15910 Buna ziua, Programul anual al achizitiilor publice cuprinde si cumpararile directe sau doar procedurile de achizitie publica prevazute de OUG nr.34/2006? ... (vezi toată discuția)
Nota justificativa bianca90 bianca90 Buna ziua. Sunt incepatoare in domeniul achizitiilor :\">si ca sa fie treaba si mai ,,ok,, sunt si singura in compartiment, asa ca nu am cu cine ma consult ... (vezi toată discuția)
Achizitii alimente gradinita felicia2010 felicia2010 O gradinita incaseaza bani de la parinti pentru hrana copiilor - este obligata sau nu sa faca achizitia alimentelor prin SEAP ? (vezi toată discuția)