avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice nota justificativa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

nota justificativa

Buna ziua. Sunt incepatoare in domeniul achizitiilor :">si ca sa fie treaba si mai ,,ok,, sunt si singura in compartiment, asa ca nu am cu cine ma consult #-o.
Va rog sa ma ajutati!
Intrebarile sunt:
1.ce anume trebuie sa contina Nota justificativa la o achizitie directa,( daca ma puteti ajuta cu un model mi-ar prinde foarte bine).
si
2.care este diferenta intre Nota justificativa si Nota de fundamentare din moment ce am referat intocmit.
Multumesc anticipat, o zi buna tuturor!

Din ce prezentati rezulta ca sunteti angajata in cadrul unei autoritati contractante, asa cum este definita de art.8 din OUG 34/2006.
In acest caz, art.19 spune ca achizitia se face pe baza de document justificativ.
In general, acest document este factura fiscala.
Si atat.
Personal, consider ca intocmirea unei note justificative de cateva randuri,semnata si aprobata de sefii compartimentelor financiar, comercial sau ce mai aveti pe-acolo in vederea efectuarii achizitiei nu poate deranja pe nimeni si nimeni nu va va acuza ca ati intocmit-o.
In ea mentionati in primul rand necesitatea achizitiei(motivul), precum si valoarea estimata totala. Nu este necesara dezvoltarea prea mult a subiectului respectiv in nota, nu intereseaza pe nimeni, decat poate pe sefii dvs..
Acea nota de fundamentare poate tine loc de nota justificativa daca are acele cateva elemente -necesitate, val. estimata, etc.
De altfel, eu pot comenta ca deja faceti prea multe note ptr. o achizitie directa. In cazul unei licitatii deschise ce mai faceti?
Va mai recomand, de asemenea ca , inainte de efectuarea achizitiei, sa depuneti la dosar minim 3 oferte de pret, de la 3 firme, prin care sa justificati achizitia de la societatea cu pretul cel mai scazut.
Pentru ca sunteti noua in domeniu, va recomand sa aveti permanent in atentie OUG34/2006 si HG 925/2006, actualizate in 2009. Mai sunt si alte legi privind achizitiile, dar acestea sunt cel mai folosite si invocate.
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine avizeaza - nota de fundamentare pentru incheierea unui contract ? oanaportar oanaportar Colegul de la Achizitii publice a intocmit o Nota de fundamentare - pentru incheierea unui contract de prestari servicii. Aceasta Nota este aprobata de ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa seap-solicitare explicatii de la un tert gabrielspp gabrielspp Sunt autoritate contractanta.Dupa ce am achizitionat un produs din catalogul electronic SEAP de la un operator economic X,dupa o ora primesc de la un alt ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa-pasi derulare danatmr9 danatmr9 Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc exact PASII pentru desfasurarea Achzitie directa? De asemenea, as dori sa vad care sunt situatiile cand se poate face ... (vezi toată discuția)