avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand trebuie sa imi fac dosarul de indemnizație ptr. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand trebuie sa imi fac dosarul de indemnizație ptr. Crestere copil

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum trebuie sa procedez in urmatoarea situație.
Sunt in concediul prenatal din 7 august, pe 29 august am nascut dar încă nu mi-am facut dosarul ptr. Indemnizația de crestere copil. Cand trebuie sa fac dosarul , daca e prea tarziu si ce se intampla daca nu am reusit pana acum sa îl fac ?
Ce documente imi trebuiesc?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 9 Noiembrie 2017
Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.

Daca depasiti acest termen, atunci indemnizatia se acorda de la data depunerii cererii.

OUG nr. 111/2010:

ART. 15
(1) Drepturile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
b) începând cu data naşterii copilului, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţãrii, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la data la care s-au aprobat ori, dupã caz, s-au instituit mãsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusã peste termenele prevãzute la lit. a)-c).
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot solicita intrarea in ccc? magdalenar magdalenar am intrat in prenatal pe 1 noembrie,am nascut pe 19 decembrie. cind trebuie sa depun actele pentru post natal,si ce acte trebuie?multumesc (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar cic Georgiana_Moise Georgiana_Moise Buna ziua! Ce se intampla in cazul in care dosarul pentru indemnizatia CIC se depune dupa cele 60 zile lucratoare de la data finalizarii concediului pre si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere si ingrijire copil Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona Care este termenul pt depunerea dosarului pt concediul de crestere si ingrijire copil? (vezi toată discuția)