avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de atac.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de atac.

Buna ziua. As dori sa stiu ce pot face contra unui vecin care si-a cumparat un teren langa terenul meu, isi construieste o casa si distruge gardul meu? Ce articole din lege pot invoca? Daca doreste daramarea gardului si eu nu sunt de acord, ce poate face respectivul? Gardul este executat in intregime de mine (stalpi de otel si plasa impletita de gard), delimiteaza legal cele 2 proprietati (exista cadastre ale terenurilor), a fost executat fara a exista vreo disputa intre mine, vechiul proprietar si cel actual (care sunt cunostiinte) legata de modul de amplasare, insa noul proprietar si-a exprimat intentia de a construi unul din beton, intentia exprimata verbal in acest sens. Specific ca orice modificare a acestui gard imi va produce stricaciuni terenului, fiind pus gazon si amenajat terenul .Multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
cezarserv, utilizator
Cel mai recent răspuns: cezarserv , utilizator 14:07, 9 Noiembrie 2017
Buna ziua,
Este infractiunea de distrugere si se poate formula plangere la politie sau parchet.
Puteti sa va adresati si instantelor civile pentru refacerea gardului.
multumesc pt.raspuns. este necesar un acord scris pentru daramarea gardului si construirea altuia nou? despre INTENTIA de daramare a gardului am aflat de la echipa de constructori care-i construiesc casa. eu fiind la servici nu am cum anticipa si supraveghea ce fac acesti muncitori. ei pot afirma ca au actionat la solicitarea proprietarului. ma repet: este necesar un acord scris? o sesizare (desi nu am vreo dovada concreta a intentiei lui de daramare a gardului si ridicarea altuia din beton) la primarie este suficienta pentru a nu ma trezi cu gardul desfacut?....caci...exista multi nebuni.... ca anticipare a actiunilor viitoare.... mentionez ca gardul este facut de mine personal, fara a solicita vreo parte din cheltuieli vecinului si fara ai pricinui vreo paguba de orice fel (mizerie, reziduuri, ... din contra gardul este pe terenul meu vreo 10 cm fata de limita de proprietate), la data executarii acolo fiind teren viran.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
cezarserv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a contribui la construirea unui gard Sbastty Sbastty Buna ziua am o situatie pe care o aduc in atentia dvs. In urma unui proces, un teren s-a divizat in 3 parti: partea mea, partea unei verisoare si un teren in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vreau sa fac un gard între mine și vecin suportând ... Corina.Maria66 Corina.Maria66 Bună ziua! Vreau sa fac un gard între mine și vecin suportând toate costurile. Pentru a evita orice discuție îl voi face pe terenul meu. Gardul ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)