avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.16 - ciocolata ROM
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.16 - ciocolata ROM

Salutare,

Ieri dupa amiaza, tatal meu a fost oprit in trafic de un echipaj de politie chiar in timp ce manca o ciocolata ROM si in urma etilostestului a iesit un rezultat de 0.16 si a fost amendat cu 1300lei (650 in 48h). A cerut sa i se faca teste de sange, dar vin in cateva zile. Ce recomandati sa faca acum? Sa plateasca amenda in cele 48h sau sa astepte rezultatele? Orice sfat e bine-venit. In cazul in care rezultatul va veni 0.00, isi poate recupera banii dati pe testul de sange? Sau daca plateste acum amenda, isi poate recupera banii ulterior?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 15:16, 10 Noiembrie 2017
Imposibil ca o simpla ciocolata Rom sa dea raspuns alcoolic pentru simplu fapt ca nu se face cu alcool ci cu esente chimice de sinteza cu aroma de rom. Alcoolemia de 0,16 poate apare 0 daca de la momentul testarii in aerul expirat si pana la momentul recoltarii probei sanguine a trecut cel putin 2 ore.
cristimin a scris:

Ce recomandati sa faca acum? Sa plateasca amenda in cele 48h sau sa astepte rezultatele? Orice sfat e bine-venit. In cazul in care rezultatul va veni 0.00, isi poate recupera banii dati pe testul de sange? Sau daca plateste acum amenda, isi poate recupera banii ulterior?

E bine sa plateasca amenda in 2 zile lucratoare deoarece va plati doar jumatate din minimul amenzii.
In functie de rezultate analizelor de sange va avea rost, sau nu, sa faca contestatie.
Atentie! aceasta poate fi facuta doar in termenul de 15 zile de la comunicarea PV nu a rezulatelor analizelor!
Eventual daca se stie nevinovat si nu bazaie nici o musca in jurul caciulii, sa faca contestatie in termenul legal si apoi sa depuna dovezile, respectiv analizele de sange ulterior.
Daca va castiga contestatia va putea recupera amenda pe baza hotararii judecatoresti prin care se anuleaza PV/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie in aerul expirat mircea minoiu mircea minoiu buna ziua.in data de 08 11 2017 am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat 0,16.mentionez ca nu am consumat bauturi alcoolice din data 05 11 2017(400ml ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
In luna octombrie 2021 am fost oprit de un echipaj de politie. ... Dakata Dakata In luna octombrie 2021 am fost oprit de un echipaj de politie. In momentul respectiv mancam un baton de ciocolata rom. Cand am suflat in aparatul etilotest a ... (vezi toată discuția)