Vechiul cod de procedura civila, noul cod de procedura civila, comunicare, căi de atac, taxe.
Am pe rol o cauză (contestație în anulare) înregistrată în 2015
Întrebări: ce se aplică după noul-cod-de-procedura-civila și ce se aplică după vechiul cod de procedura civila!?
A. S-a amânat potrivit noului cod de procedura civila, respectiv potrivit art. 396 alin. 2 C.proc.civ., datorită faptului că am depus o cerere de recuzare
B. Recuzarea se formulează potrivit noului sau vechiului cod de procedura civila!?
C. A sunat grefiera de ședință și a zis ca trebuie să plătesc 4 RON pentru cererea de recuzare sub sancţiunea anularii cererii.
C1. . Nota telefonica se considera comunicare!? Unde scrie în vechiul cod de procedura civila că nota telefonică se considera comunicare!? Rog articol, temei juridic în acest sens.
C.2 ce să înțeleg din asta!? .. Deci, concluzii : vă suna grefiera de ședință pe noul cod și va spune pe noul cod ca trebuie să plătesc după vechiul cod o taxă de 4 lei pentru cererea de recuzare făcută după noul cod, ce se referă doar la chestiuni săvârșite după noul cod!?
Am înțeles bine!?
D. Deci, la ce se aplică vechiul cod de procedura civila!? La, taxe, la cai de atac, la comunicare!? Si atunci, de ce se amana potrivit noului cod de procedura civila și soluția amânării se pune la dispoziția partilor prin grefa instanţei, tot potrivit noului cod de procedura civila!?
Va mulțumesc anticipat pentru ajutor și răspunsuri.