avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pierderea chitanței de plată a taxei de timbru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pierderea chitanței de plată a taxei de timbru judiciar poate duce la anularea cererii?

Reclamantul a depus o copie conforma a chitantei de plata a taxei de timbru judiciar la dosar dar ulterior a pierdut originalul dupa care a primit adresa de la instanta cu rugamintea de a depune originalul chitantei sub sanctiunea anularii cererii. Mai existe vreo cale de salvare ?
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:03, 9 Noiembrie 2017
Singura cale de salvare este să găsească chitanța în original.
Sau ca să nu piardă procesul, să meargă la Primărie să mai plătească odată taxa de timbru pentru a primi o nouă chitanță în original.
Dacă e o sumă mică, chiar se merită, deoarece și prostia(neatenția) se plătește.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dapix a scris:

Singura cale de salvare este să găsească chitanța în original.
Sau ca să nu piardă procesul, să meargă la Primărie să mai plătească odată taxa de timbru pentru a primi o nouă chitanță în original.
Dacă e o sumă mică, chiar se merită, deoarece și prostia(neatenția) se plătește.

Nu. Chitantele care dovedesc plata taxelor de timbru nu sunt titluri la purtator. Pierderea chitantei nu poate insemna ca nu mai poti face dovada platii.
Primaria poate emite un duplicat si il depuneti pe acesta la dosar cu mentiunea ca originalul s-a pierdut. In mod normal nu va poate anula cererea si nici nu va poate pune sa o mai platiti inca odata. Daca exista vreo banuiala de frauda (ca ati mai folosi originalul in alt dosar) judecatorul poate sesiza parchetul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domnul avocat a pierdut chitanța... - cum ar trebui procedat ... oanaportar oanaportar Domnul avocat a pierdut Chitanța... - cum ar trebui procedat ? Ca să ni se elibereze un Certificat de grefă am plătit la Impozite și taxe o taxă ... (vezi toată discuția)
Judecatoria nu recunoaste ca am trimis dovada platii taxei de timbru!! Costin Savescu Costin Savescu Buna ziua, Ma aflu in situatia in care am platit taxa de timbru si timbre judiciare, corect, cum mi s-a cerut de catre judecatoria sector 4 Bucuresti si din ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru bog2k3 bog2k3 Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am depus la judecatoria Buftea o contestatie impotriva unui proces verbal rutier. Am primit acasa in plic (eu sunt din ... (vezi toată discuția)