avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea contributiilor in sarcina angajatului - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea contributiilor in sarcina angajatului - curiozitate privind cresterea brutului

Buna ziua,
La fel ca multi romani, in aceasta perioada ma gandesc cum ma vor afecta noile schimbari. Firma pentru care lucrez inca nu a anuntat cum ne vom adapta la noile schimbari fiscale, insa stiu ca una din dilemele lor este ce se va intampla daca vor mari brutul iar apoi, peste cateva luni, guvernul vine si schimba iarasi legea si vor fi nevoiti sa suporte consecintele in cazul in care angajatii nu vor dori sa semneze reducerea brutului pentru a reveni la acelasi net convenit la negocieri.

Exista posibilitatea ca angajatul si angajatorul sa semneze un acord de ajustare a salariului brut in asa fel incat, in concordanta cu realitatile fiscale, sa rezulte X suma neta? In ce masura ar oferi un astfel de acord protectie astfel incat nici angajatul si nici angajatorul sa nu poata exploata aceasta situatie in detrimentul celuilalt?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 9 Noiembrie 2017
Exista posibilitatea ca angajatul si angajatorul sa semneze un acord de stabilire a salariului brut in astfel incat sa rezulte X suma neta sau se poate stabili direct salariul net.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 91/2017 - ce se intampla daca salariatul nu vrea sa semneze actul aditional ? Dorel2018 Dorel2018 Ok. Ce se intampla daca salariatul NU VREA sa semneze actul aditional pe motiv ca angajatorul nu i-a ajustat salariul brut a.i. salariatul sa ramana cu ... (vezi toată discuția)
Se poate da firma in judecata pentru aplicarea gresita a scutirii de impozit pe salariu ? jon_jery jon_jery Lucrez la o firma (foarte mare) de aproximativ un an. La angajare, am negociat un salariu net, iar firma mi-a facut o oferta cu un salariu brut astfel incat ... (vezi toată discuția)
Nemodificare brut din ianuarie 2018 Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, Daca un angajator nu doreste marirea venitului brut al salariatilor din ianuarie 2018, insa propune pastrarea netului actual prin acordarea de ... (vezi toată discuția)