avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasarea in lei a unei facturi in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasarea in lei a unei facturi in valuta

buna ziua , am emis o factura in valuta pentru o firma din Suedia.Opot incasa numerar <
avand in vedere ca eu am firma in Romania , sediul social, fiscal in Romania , emit o factura (reprezentand o piesa) in valuta , dar o incasez numerar in lei ( prin conversie -curs valutar )

cum pot face operatiunea sa fie totul legal ,Mentionez ca este vb de o suma ce depaseste 10.000lei.Cum o pot incasa >?
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: konr , utilizator 14:56, 11 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Numerar puteti incasa doar 5.000lei / zi.
Ca sa fie totul legal, impartiti suma totala si incasati in fiecare zi cate 5.000 lei.
Varianta pentru toti banii odata este prin transfer bancar.
Mai jos aveti un articol complet despre Legea nr. 70/2015 - intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si modificarea OUG nr. 193/2002 - introducerea sistemelor moderne de plata

www.avocatnet.ro/articol_403...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
SMario, utilizator
Daca in spatele facturii am un contract in care mentionez ca suma va fi achitata in 3 rate , pot incasa cu numerar fragmentat 17000 lei? Avand in vedere conditiile de rate ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trei rate de 5000 lei sunt insuficiente pentru a acoperi intreaga suma de 17000lei. O puteti incasa si in 10 intalniri, daca este de acord platitorul. Puteti justifica mai apoi ca asa ati primit banii de la client.
Trebuie doar sa fiti atent la inregistrarile contabile si la diferentele de curs valutar.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate plata fact. peste 5000 lei rodia rodia Am urmatoarele nelamuriri privind plata in numerar a unei facturi cu valoare peste 5000 lei. Sa zicem ca trebuie sa paltesc o factura de 6500 lei. Numerar nu ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)