avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Urgent! Am nevoie de un răspuns: de ce nu beneficiez ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Urgent! Am nevoie de un răspuns: de ce nu beneficiez de șomaj?

Buna ziua.Ma numesc Adorian Daniela si vreau sa ma lamuriti cu o problema .Sunt de profesie farmacista si am avut domiciliul in Com Manastirea Jud calarasi.In luna august am intrat in somaj si in 16 oct 2017 m am angajat ca farmacist in Miercurea Ciuc. In 2 noembrie mi am stabilit domiciliul in orasul Balan tot in jud Harghita.Am trimis actele necesare la ajofm oltenita unde am fost inregistrata la somaj pentru acordarea primei de instalare conform legii 75 din 2006 cu completarile in legea 172 din 2017.
M au sunat cei de la agentia de somaj si mi au spus ca nu beneficiez de aceasta lege .As dori sa-mi spuneti de ce?deoarece consider ca am indeplinit toate conditiile aplicarii legii.Ce sa fac?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 10 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au invocat vreun motiv sau un text de lege in baza căruia nu beneficiați?
Eu m-am angajat ca farmacist in Miercurea Ciuc Dar locuiesc in Balan la o distanta de 34 km fata de miercurea Ciuc.Mi au zis ca trebuia sa si locuiesc acolo unde am serviciul.Dar eu m-am angajat cand aveam buletin de Calarasi buletinul de Balan Harghita l am facut la doua saptamini de la angajare.pe 2 noiembrie.In lege scri ca trebuie sa ai domiciliul sau resedinta in localitatea unde esti angajat sau in loc invecinate.Dar cei din Calarasi considera ca Balan nu este localiate invecinata desi este arondata orasului Miercurea Ciuc.Nici nu mai stiu ce sa cred.Va multumesc frumos ca -mi raspundeti.Ce sa fac?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți contesta decizia de neacordate a primei de instalare.

De asemenea, puteți sesiza Ministerul Muncii si/sau Agentia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la prima de instalare pentru un tanar medic rezident ilmdaniel ilmdaniel Buna ziua, m-am confruntat de curand cu urmatoarea problema: - eu am BI-ul cu viza de flotant pe comuna Nana din jud. Calarasi - am terminat facultatea de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala DAN 27 DAN 27 Urmeaza sa contest un proces-verbal de contraventie si voi solicita judecarea in lipsa mea. In conditiile in care ma voi muta de la domiciliul actual as ... (vezi toată discuția)
Prima de relocare kokoleta kokoleta Buna ziua, as vrea sa aflu va rog daca ma incadrez la legea 76/2002 privind prema de incadrare/relocare. Domiciliul din buletin e in jud Buzau Pe ... (vezi toată discuția)