avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silită pensie de întreținere cerută de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. Este corect?

Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si verbale sa mutat copilul la tata. Tata a avut o perioada inainte cand nu a putut să plătească pensia .Acuma mama din razbunare a plătit un executor să pună poprire pe contul tatei. Tata mai este obligat să plătească pensia neachitata din trecut care nu a fost din rea credința? ? Si minorul stă cu tata .
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Evelyn 10 , utilizator 14:40, 25 Februarie 2018
Buna seara,
Va trebui sa formulati contestatie la executare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal este obligat sa plateasca pe ultimii 3ani, daca in acea perioada copilul a stat la mama.

Acum, cand copilul sta la tata, acesta trebuie sa introduca actiune pt ca mama sa fie obligata sa achite pensie de intretinere, incepand cu data introducerii cererii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Trebuie sa faca o contestatie la executare si in acelasi timp o cerere pentru stabilirea locuintei minorului la tata iar daca au divortat inainte de anul 2010 si o cerere pentru exercitarea in comun sau exclusiv a autoritatii parintesti.
La contestatia la executare poate sa mearga chiar minorul insotit de tata si sa arate ca nu sustine cererea de executare deoarece mama a facut-o fara stirea lui.
DAR
Ca sa raspundem cat de corect putem ne trebuie date mai exacte:
- parintii au divortat la data de ...
- prin sentinta s-a stabilit ca tatal trebuie sa plateasca ... lei/luna cu titlul de intretinere
- din data de. .. minorul locuieste cu tatal
- in perioada ... pana la ... tatal nu a putut plati intretinere pentru ca ...
- in data de ... mama a solicitat unui executor executarea silita a sumei ... reprezentand intretinere neplatita pentru perioada ...
E simplu.
Obligatia de intretinere este executorie sub umbrela oricarui titlu executoriu care stabileste debitorul obligatiei.
Ptr ca aceasta obligatie sa inceteze si sa se rerepartizeze, este necsar un nou titlu executoriu respectiv o noua hotarare judecatoreasca. Interesul exercitarii acestei actiuni este al parintelui la care minorul locuieste efectiv, cautand sa obtina in primul rand stabilirea locuintei copilului prin hotarare jdecatoreasca, din care deriva obliagtaia la intretinere a parintelui devenit nerezident.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără a dori să fiu Gică - contra , nu înţeleg de ce tatăl trebuie să facă contestaţie la executare pentru a nu plăti pensia alimentară a copilului pentru perioada în care copilul a locuit cu mama? Poate mama aceea s-a împrumutat ca să poată creşte copilul sau a amânat multe alte nevoi pentru că tata nu a avut bani în acea perioadă. Acei bani sunt o datorie certă.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară pe timpul vacanței la părintele nerezident ContSters437801 ContSters437801 Tatăl copilului meu trebuie sa plateasca pensie de întreținere copil de 250lei lunar pana la majoratul acestuia.Locuinta minorului a fost stabilita la ... (vezi toată discuția)
Buna seara - plata pensie de intretinere pe perioada vacantei Bereschi  Janos Bereschi Janos Sunt un tata,care pe perioada vacantei a avut-o pe fiica lui in totalitate in custodiasa. Pot dovedi prin biletul de dus-intors,care au fost cumparate de mine. ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere andreeaailenei andreeaailenei buna ziua. am si eu o intrebare....in urma divortului am stabilit cu fostul o pensie de 800 ron si 8 zile p luna dreptul lui d a lua copilul acasa.acum in ... (vezi toată discuția)