avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara - plata pensie de intretinere pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara - plata pensie de intretinere pe perioada vacantei

Sunt un tata,care pe perioada vacantei a avut-o pe fiica lui in totalitate in custodiasa. Pot dovedi prin biletul de dus-intors,care au fost cumparate de mine. Pe perioada vacantei am cheltuit de trei ori suma de bani de care de fapt beneficia fosta sotie. Dar nu asta este important,ca ii ofer cu drag. Dar acum sunt atacat de fosta sotie ca doreste si banii in contul ei,macar fetita a fost la mine. Din cate am vazut,este o lege ca daca minora sta pe o perioada mai lunga la mine,nu sunt obligat sa platesc suma respectiva ce mi s-a impus de la tribunal. Mentionez ca fetita mea a fost aproape o luna la mine in aceasta perioada. Puteti sa ma lamuriti un pic daca va rog? Va multumesc frumos.. O noapte linistita va doresc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:36, 11 Ianuarie 2016
Trebuie sa platiti pensia datorata si daca ati cheltuit cu ea 10 000 euro in 5 zile.
Dvs trebuie sa plătiți cf hotararii. Ce scrie în ea referitor la vacante, nimic? Scrie sa plătiți lunar mamei în favoarea minorei?
Aveți următoarea optiuni- ori faceți cerere în instanta pt lămurire dispozitiv, ori așteptati sa ajungeți la executare și faceți contestatie, ori va adresați instantei ca aceasta sa stabilească ca dvs sa nu mai plătiți pe perioada vacantei și sa va dea mama, dat fiind faptul ca ambii părinți sunt responsabili cu întreținerea copilului lor minor, însă hot se va referi la viitor.
Cititi bine hotărârea pe care o aveți.
Plângere penala v-ar face degeaba.
@bereschijanos a scris în topic sters :

Buna seara. Am o mica nelamurire. Sunt divortat cu acte notariale. In acele acte mi se specifica ca trebuie sa platesc suma de 100 de ron lunar ca pensie alimentara,era asa mica suma ca mi-a ramas dupa divort o rata de 400 de lei. Intre timp din septembrie am depus suma de 150 ron + am platesc lunar abonamentul fetitei de tel mobila in valoare de 50 ron. Inaintea vacantei ne-am inteles verbal ca pe ianuarie nu imi cere pensie deoarece toata perioada vacantei fiica mea a fost la mine. Cum s-a terminat vacanta neaga tot. Dar daca din septembrie am depus cu 50 ron mai mult lunar,decat suma stabilita la notariat,eu pot considera ca am depus in avans suma de 100 ron? Si mai am o singura intrebare. Daca suma a fost stabilita de catre notar de comun acord la 100 ron,dar intre timp din septembrie pe care am salariul minim pe economie,ea poate cere retroactiv diferenta dintre suma stabilita intre noi la data divortului,sau doar din momentul in care o sa faca apel la un proces impotriva mea? Va multumesc foarte mult. Va doresc o seara frumoasa...
Pensia de întreținere se plătește în scopul întreținerii copilului pentru fiecare lună de zile. Contribuția părinților la creșterea și educarea copiilor este egală. Dacă copilul stă o lună întreagă la unul dintre părinți fără ca celălalt să presteze minorului întreținere nu văd de ce nu s-ar ține cont de asta. Teoretic, părintele la care copilul stă o lună întreagă nu trebuie să plătească nici în următoarea lună dacă celălalt părinte nu a prestat nimic deoarece a îngrijit exclusiv de minor.

Aveți posibilitatea să cereți lămurirea dispozitivului dar numai până la inițierea procedurii de executare silită, moment de la care nu mai puteți formula decât contestație la titlu.
Nu se pune problema să fiți tras la răspundere penală în această situație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara bcfbmv bcfbmv Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)
Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)