avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa plateasca pensia ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 08:11, 14 Aprilie 2009
Pensia de intretinere acordata in baza Codului Familiei, este de pana la 25% din veniturile nete realizate de cel obligat la plata. Alte datorii pe care acesta le are nu duc la micsorarea procentului prevazut de lege si stabilit printr-o hotarare judecatoareasca irevocabila.
Pensia de intretinere este o obligatie legala de care trebuie sa va achitati cu prioritate.
In situatia in care instanta va analiza cuantumul va avea in vedere atat posibilitatile celui care urmeaza a plati cat si nevoia celui care trebuie sa primeasca.

Cuantumul de pana la 1/4 sau 1/3 in functie de numarul minorilor are caracterul unei dispozitii speciale pentru situatia in care ne raportam doar la un venit salaraial.Nu inseamna automat ca e obligatorie cota de 1/3 sau 1/4 , putandu-se chiar obtine o pensie sub acest cuantum depinde de avocatul pe care il aveti.

succes
av. Ileana Schwarz
Daca nu sunt datorii care se refera la alte obligatii de intretinere pentru alti minori , situatie in care cuantumul pensiei va fi calculat in functie de numarul acestora si veniturile realizate de cel obligat la plata prestatiei de intretinere,obligatia este cea aratata de d-na consilier.Acest cuantum nu este fix de 25%(acesta este maximul cuantumului la care poate fi obligat cel care presteaza pensie de intretinere pentru un minor) el calculandu-se si in functie de varsta si nevoile minorului,mergand spre maxim odata cu cresterea in varsta a copilului si cu cresterea nevoilor sale
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Inca nu s-a ajuns la partaj , la judecata de custodie a copilului, dar avocatul sotiei deja a cerut pensie de intretinere pentru fata ca si cum a fost deja incredintata mamei si mie mi-a cerut adeverinta de salariat. Copilul nu are dreptul sa aleaga la care parinte vrea sa stea? Are 12 ani.
Pai depinde ce ati facut si dvs. Ati solicitat incredintarea?Aveti avocat?ati facut cerere reconventionala?Minorul in varsta de 10 ani (si peste) va fi audiat.Este obligatoriu.

succes
av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului unui minor flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,la ancheta sociala facuta la autoritatea tutelara si nu acasa cum ar trebui fata mea care are virsta de 12 ani a fost intrebata de fata ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeza pensia alimentara EmiliaPopa EmiliaPopa Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara.Din care venit..brut,net..se iau in calcul prime,bonusuri...?Sotul meu a hotarit sa ii aloce ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)