Buna ziua. As vrea sa stiu cum as putea depune recurs la apelul in care Tribunalul a schimbat in totalitate sentinta primei instante, a Judecatoriei, care-mi era favorabila, in favoarea reclamantilor. Din cate stiu, NCPC cere ca recursul precum si sustinerea sa fie facute de avocat. Problema mea este ca nu-mi pot permite sa platesc onorariul unui avocat, deoarece singurul meu venit este pensia minima. (sunt singura, nu am copiii). La noi se lucreaza Pro Bono? Stiti pe cineva? Sau cum pot cere ajutor judiciar (cred ca asa se numeste).
Buna seara
Puteti depune doar daca acea cauza are prevazuta si calea de atac a recursului.
Nu va trebuie avocat.
puteti solicita ajutor public judicioar
Potrivit DCC nr.462/2014(M.Of.nr.775/24 octombrie 2014):"dispozitiile din Codul de Procedura Civila cuprinse in (.....) art.83 alin.8(3) (..)cu referire la mentiunile care decurg din obligativitatea formularii si sustinerii cererii de recurs prin avocat sunt neconstitutionale"C a atare, nu exista obligativitatea formularii sustnierii cererii de recurs prin avocat.
Recursul in ncpc
Just-drept
Dacă reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488, se poate solicita respingerea recursului introdus de ... (vezi toată discuția)