avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

Buna ziua. As vrea sa stiu cum as putea depune recurs la apelul in care Tribunalul a schimbat in totalitate sentinta primei instante, a Judecatoriei, care-mi era favorabila, in favoarea reclamantilor. Din cate stiu, NCPC cere ca recursul precum si sustinerea sa fie facute de avocat. Problema mea este ca nu-mi pot permite sa platesc onorariul unui avocat, deoarece singurul meu venit este pensia minima. (sunt singura, nu am copiii). La noi se lucreaza Pro Bono? Stiti pe cineva? Sau cum pot cere ajutor judiciar (cred ca asa se numeste).
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Cami88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cami88 , utilizator 17:41, 13 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Puteti depune doar daca acea cauza are prevazuta si calea de atac a recursului.
Nu va trebuie avocat.
puteti solicita ajutor public judicioar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit DCC nr.462/2014(M.Of.nr.775/24 octombrie 2014):"dispozitiile din Codul de Procedura Civila cuprinse in (.....) art.83 alin.8(3) (..)cu referire la mentiunile care decurg din obligativitatea formularii si sustinerii cererii de recurs prin avocat sunt neconstitutionale"C a atare, nu exista obligativitatea formularii sustnierii cererii de recurs prin avocat.
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.
De unde pot sa aflu daca cauza are prevazuta si calea de atac a recursului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatarul,in ncpc, are voie sa puna concluzii orale in recurs ? ivasi ivasi ca urmare a deciziei curtii constitutionale mandatarul are voie la concluzii orale in RECURS ? (vezi toată discuția)
Recursul in ncpc Just-drept Just-drept Dacă reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488, se poate solicita respingerea recursului introdus de ... (vezi toată discuția)
Reprezentare la icjc cracanatu cracanatu Buna ziua Doresc un raspuns la intrebarea: este legal sa ma reprezint singur, ca simplu cetatean fara cunostinte juridice in fata judecatorilor ICJC si sa-mi ... (vezi toată discuția)