avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt și abuz de încredere? Omul care trebuia să ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt și abuz de încredere? Omul care trebuia să lucreze la casă a plecat cu toate sculele și cu mașina proprietarului

Buna seara! In urma cu cateva luni fratele meu si-a construit o casa intr-o zona in care nu cunostea pe nimeni. Avand nevoie de o persoana care sa ii efectueze niste lucrari de electricitate, a gasit pe internet un baiat care a zis ca se ocupa de asa ceva(a fost platit in avans pt lucrare). Fratele meu a trebuit sa plece in strainatate si i-a incredintat cheile de la casa pentru a-i termina lucrarile. Din vorba in vorba, fratele meu i-a zis ca ii trebuie masina care o lasase in curte si kl-a intrebat daca nu stie pe cineva sa i-o trimita in strainatate, iar acesta i-a zis ca se ofera sa i-o trimita el prin firma varului lui iar fratele meu a acceptat i-a zis ca gaseste cheia de la masina in casa si ca poate sa i-o trimita. Acest baiat insa nu a mai trimis masina, i-a luat toate sculele din casa(bormasini, drujba, betoniera etc) si nu a mai raspuns la telefon o perioada. Fratele meu s-a intors acasa, a fost la politie, a dat declaratie cum ca i-au disparut lucrurile inclusiv masina, insa i s-a spus ca fara martori nu poate face nimic. Mentionez ca baiatul in cauza a fost sunat de politie si a inceput sa raspunda la telefon si il amana de o luna prin mesaje ca ii va da lucrurile inapoi, insa nu s-a prezentat cu lucrurile nici acum. Cum ar trebui sa procedeze in situatia data fratele meu? Are vreo sansa sa demonstreze ca i-au fost furate lucrurile si masina? Multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai, daca fratele nu poate face dovada provenientei bunurilor si faptul ca i-au apartinut (si probabil nu poate, pentru ca bunurile sunt comune si banale) singura dovada este sa colecteze mesajele respective si pe baza lor politia sa-l audieze pe presupusul faptuitor, iar respectivul sa recunoasca. Cu masina ar trebui sa fie mai simplu pentru ca banuiesc ca are acte pentru ea. Una peste alta depinde si de cat de mult se implica politia in aceasta investigatie.
Din pacate politia nu prea isi face treaba, fiind intr-o comuna mica si interesul lor e scazut. I-au spus ca a fost vina lui ca a avut incredere si sa incerce sa isi recupereze si el lucrurile de unul singur....au fost stabilite vreo 3 intalniri la care faptasul nu s-a prezentat..nu inteleg chestia asta...el a furat practic niste lucruri si acum trebuie sa stam dupa el cand isi face chef sa le predea sau macar sa vina la politie? Mi se pare incredibil...

El recunoaste in mesaje ca i-a fost incredintata masina, ca nu a trimis-o si zice ca e in service ca a folosit-o si a avut accident cu ea...a fost la un avocat fratele meu si i-a zis ca fara martori nu prea are sanse sa castige in instanta
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele, atunci cand a fost la politie a depus o plangere, o hartie, ceva? Sau doar a purtat discutii cu politistii?
A depus plangere
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Ce sa zic, legal are posibilitatea ca in temeiul art.336 cod proc. penala sa depuna o plangere catre procuror cu privire la masurile si actele de urmarire penala sumare facute de politisti, insa asta este posibil sa se intoarca tot impotriva lui intr-un final. O alta varianta ar fi fost sa-si angajeze avocat si acesta sa urmareasca mersul dosarului (dar daca spuneti ca deja ati vorbit cu avocat si ca nu poate sa va ajute, probabil ca asa si este) Din pacate situatia este dramatica pentru pagubit in asemenea cazuri, pentru ca fie politia nu se implica, fie nu are instrumente. NU va ramane decat sa adunati probe cu telefonul (conversatii, mesaje) si sa le puneti la dispozitie politiei, iar daca veti primi ordonanta de clasare sa contestati solutia, conform procedurii penale.

Alte discuții în legătură

Inspector de politie cere retragerea plangerii de catre reclamant mariacristina mariacristina Buna ziua. Problema este urmatoarea: fratele meu(15 ani) a facut plangere in urma cu 2 luni pentru un telefon care i-a fost luat. El a inmanat telefonul pentru ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca am plangere la politie? raducutzzu raducutzzu Buna ziua, Acum cateva zile am avut un incident in trafic cu un sofer in urma caruia acesta a chemat Politia. Concret, traversam o alee dintre blocuri, ... (vezi toată discuția)
Confiscare telefon dragossion dragossion Buna ziua! Va deranjez si eu cu o nelamurire. Am cumparat de pe internet un telefon de la un baiat cu accesorii cutie si tot ce trebuia la el inafara de ... (vezi toată discuția)