avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am furat împreună cu un prieten niște piese de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am furat împreună cu un prieten niște piese de masina care ...

Am furat împreună cu un prieten niște piese de masina care păreau abandonate pe o bucata de pământ, nu ne am gândit la ce rau putem face sau ca proprietarul mai are nevoie de ele. Când am aflat ca proprietarul le cauta am fost și le am înapoiat dar el a zis ca merge la politie. A trecut ceva timp de atunci iar acum câteva zile prietenul meu a fost chemat la sectie, aparent in aceea perioada la 300 de metrii de locul de unde am luat noi cineva construia ceva si I s a furat o betoniera. Politia I a spus ca a făcut bine ca a adus piesele inapoi dar I a spus sa apară și betoniera căci dacă nu ne va retine 24h. Noi am luat legătura cu proprietarul betonierei ca sa I o plătim chiar dacă nu am luat o noi pentru ca nu vrem probleme. El ne a spus ca nu avem de ce sa o plătim daca nu am luat o noi. Ne poate retine 24h fara dovezi, mie îmi e frica ca daca o sa ajungem la politie pentru aceea betoniera pe care noi nu am luat o vom avea și probleme pentru acele piese. Nu știu ce sa fac sunt disperat nu am mai avut niciodată probleme cu politia, vin dintr o familie instarita cu oameni drepți care nu au facut rau nimănui niciodata și ar fi o rușine foarte mare pentru părinții mei sa ajung la politie
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:24, 21 Ianuarie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va poate retine politia fara dovezi. Da si nu. Exista dovezi? Sau credeti dvs ca nu exista dovezi?
V-ati bagat in niste treburi tulburi si fara rost. Pentru niste prostii vi se poate schimba viata. Si pentru ce?
Sfatul este sa va angajati un avocat si sa nu va mai bagati in astfel de treburi de adunat lucruri ce par abandonate.
Nu este un capat de tara, insa trebuie sa priviti lucrurile la rece si cu maturitate, si sa va asumati faptele (daca exista).
Pai nu exista dovezi pentru ca nu noi am luat o, mi s a spus ca noi am căzut suspecți pentru ca a dispărut în aceeași perioada când am făcut și noi acea prostie , am auzit ca sunt camere în zona și din fericire polițistul care l a sunat pe tovarășul meu ii mai raspunde la apeluri sa I spună când aude cate ceva. Noi am vorbit cu proprietarul betoniere fata în fata și el ne a spus ca dacă nu am luat o noi sa nu ne facem griji. Dar eu ma gândesc ca politiei ii este mai ușor sa dea vina pe noi decât sa caute ei mai adânc și încă ma gândesc ca au spus ca ne retine 24h

trandafir2 a scris:

Daca va poate retine politia fara dovezi. Da si nu. Exista dovezi? Sau credeti dvs ca nu exista dovezi?
V-ati bagat in niste treburi tulburi si fara rost. Pentru niste prostii vi se poate schimba viata. Si pentru ce?
Sfatul este sa va angajati un avocat si sa nu va mai bagati in astfel de treburi de adunat lucruri ce par abandonate.
Nu este un capat de tara, insa trebuie sa priviti lucrurile la rece si cu maturitate, si sa va asumati faptele (daca exista).

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dvs spuneti ca nu exista dovezi, desi nu ati vazut dosarul.
Uneori, poate fi si o eroare judiciara. Sfatul anterior ramane valabil.
Cineva trebuie sa vada dosarul si ce contine dosarul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti de ce sa va faceți griji dacă nu ati luat-o și nici ni va poate retine asa aiurea pt orice.
Ar fi bine sa va luați avocat
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbe, vorbe, vorbe. Asta este tot. Poliția, mai bine decât să ancheteze, vrea să rezolve totul prin "înțelegere".
Dacă într-adevăr nu ați furat betoniera, așteptați ca poliția să vă acuze oficial de ceva, să vă facă dosar, să vi-l arate și, abia atunci, vă luați un avocat.
Cum adică să vă rețină? Pentru ce? Pentru o acuzație verbală? Nu mai suntem pe vremea lui ceașcă.
La poliție fiți atent ce vorbiți: cine vorbește primul, pierde! Spuneți că vă prevalați de dreptul la tăcere, adică nu răspundeți la nici o întrebare; că le veți furniza, fără voia dvs., informații.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2025
hotumattua, utilizator

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat 5k1p 5k1p Sunt cercetat pentru complicitate la furt calificat conform articolului 26 raportat la art. 208 al. 1 si 4, art 209 alin 1 lit a, e , g, si i din codul penal ... (vezi toată discuția)
Furt amdbuc amdbuc V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari : Cativa prieteni au furat niste piese de la 2 masini aflate in parcare in ... (vezi toată discuția)
Furt și abuz de încredere? omul care trebuia să lucreze la casă a plecat cu toate sculele și cu mașina proprietarului Crina1908 Crina1908 Buna seara! In urma cu cateva luni fratele meu si-a construit o casa intr-o zona in care nu cunostea pe nimeni. Avand nevoie de o persoana care sa ii efectueze ... (vezi toată discuția)