Am furat împreună cu un prieten niște piese de masina care păreau abandonate pe o bucata de pământ, nu ne am gândit la ce rau putem face sau ca proprietarul mai are nevoie de ele. Când am aflat ca proprietarul le cauta am fost și le am înapoiat dar el a zis ca merge la politie. A trecut ceva timp de atunci iar acum câteva zile prietenul meu a fost chemat la sectie, aparent in aceea perioada la 300 de metrii de locul de unde am luat noi cineva construia ceva si I s a furat o betoniera. Politia I a spus ca a făcut bine ca a adus piesele inapoi dar I a spus sa apară și betoniera căci dacă nu ne va retine 24h. Noi am luat legătura cu proprietarul betonierei ca sa I o plătim chiar dacă nu am luat o noi pentru ca nu vrem probleme. El ne a spus ca nu avem de ce sa o plătim daca nu am luat o noi. Ne poate retine 24h fara dovezi, mie îmi e frica ca daca o sa ajungem la politie pentru aceea betoniera pe care noi nu am luat o vom avea și probleme pentru acele piese. Nu știu ce sa fac sunt disperat nu am mai avut niciodată probleme cu politia, vin dintr o familie instarita cu oameni drepți care nu au facut rau nimănui niciodata și ar fi o rușine foarte mare pentru părinții mei sa ajung la politie
Cel mai probabil de data asta o să scăpați, dacă nici nu ați luat betoniera și nici nu tăinuiți cine a furat-o și unde se află. Dar data viitoare când mai bântuie vreun dor de șmecherie, amintiți-vă înainte de comiterea infracțiunii că sunteți dintr-o familie de oameni drepți și înstăriți și că vă e rușine față de părinți să-i faceți de ocară.
Depinde dacă au probe și ce probe au.
Puteti cădea și nevinovat și este bine de știut ca este posibil și asa ceva.
Ar fi util sa mergeti sa discutati cu un avocat.
La cum a pus problema polițistul pare sa fie sigur ca sunteți vinovat dar si polițiștii pot greși.
mattilat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Prejudiciul creat cu piesele "abandonate" au fost returnate. Intenția să achitați betoniera omului (sunteți familie înstărită), să-și retragă plângerea mi se pare soluție bună. Totodată, v-aș îndemna să purtați o discuție cu părinții, bănuiesc că nu ar fi ușor, dar încercați acum, cât nu este prea târziu. Implicarea lor va ajuta, chiar dacă va trebui să suportați consecințele, mai bine o pedeapsă din partea părinților, decât să rămâneți cu antecedente, cu numele pătat.
Depinde de unde a fost luata betoniera si depinde daca s-a retinut furtul in varianta calificat (incadrarea juridica), caz in care nu se mai poate vorbi despre retragerea plangerii si nici despre impacare (desi, achitarea prejudiciului este o circumstanta atenuanta). Motiv pentru care am spus anterior ca cineva/avocat trebuie sa vada dosarul si ce contine dosarul.
Furt
amdbuc
V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari :
Cativa prieteni au furat niste piese de la 2 masini aflate in parcare in ... (vezi toată discuția)