avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abatere disciplinara cadru didactic-scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abatere disciplinara cadru didactic-scoala

Buna ziua!
Exista o lege care prevede ca un director de scoala se poate autosesiza in cazul in care afla de abaterea disciplinara a unui cadru didactic la sesizarea verbala a parintilor si poate convoca consiliul de administratie pentru a cere infiintarea unei comisii de cercetare a abaterilor disciplinare? Legea educatie nr. 1/2011, art. 280 prevede ca se poate infiinta comisia de cercetare a abaterilor doar, daca este inregistrata in scoala o sesizare scrisa a unei persoane. Dar daca directorul a vazut reclamatia scrisa a parintilor care urma sa fie depusa la politie (Reclamatia era adresata doar politiei, nu si scolii. In reclamatie se spunea ca o eleva a fost abuzata fizic si verbal de acel cadru didactic.) si a citit-o (In fata scolii a fost citita. Mama nu a mai dorit sa intre in institutie sa depuna si la scoala sesizare.) si a aflat de gravitatea faptelor si s-a autosesizat doar la sesizarea verbala? Procedura de infiintarea a comisiei este in acest caz nula?
Regulamentul de functionare al scolii (ROF) nu contine nimic, din pacate, referitor la aceasta comisie. Doar Regulamentul intern (RI) al scolii prevede ceva la modul general.
Poate exista o alta lege care prevede si autosesizarea conducerii doar la sesizare verbala? O lege a functionarilor publici....a bugetarilor?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
Noiela, utilizator

Alte discuții în legătură

Comisie abateri disciplinare minanika minanika Buna ziua, Sunt cadru didactic si in institutia in care functionez, un invatator a intrat in conflict cu majoritatea parintilor din clasa, prin urmare ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic ony172005 ony172005 Am nevoie si eu un pic de ajutor, cum as putea sa dau si eu in judecata un director de scoala pentru nerespectarea metodologiei invatamantului? Tin sa mai ... (vezi toată discuția)
Decizie de suspendare a contractului de munca ciciria ciciria Sunt profesor titular din comuna Sacele,Constanta si de doi ani de cand s-a intentat divortul,am numai neplaceri la scoala,fostul sot fiin ruda cu ... (vezi toată discuția)