Conform art.336 VCPP se putea cere extinderea procesului penal si pentru alte fapte, in cursul judecatii. Cum se procedeaza in cazuri similare conform NCPP ?
Nu, contestatie nu a fost formulata, a fost formulata in schimb o noua plangere cu privire la care parchetul refuza sa se pronunte pe motiv ca faptele au fost cercetate, cu toate ca nimeni nu s-a pronuntat pana acuma daca aceste fapte sunt sau nu infractiuni.
Dupa cum am mai spus, cu privire la cele 2 fapte penale nu s-a pronuntat nimeni pana acum.
1) Care este motivul pentru care parchetul nu se poate pronunta in noua plangere penala ?
2)Pot fi ridicate aceste aspecte in timpul cercetarii judecatoresti ?
Prin trimiterea in judecata si deci odata cu epuizarea up are loc si dezinvestirea procurorului din calitatea lui de organ de up, din acest considerent a fost respinsa ca inadmisibila plangerea dvs.
Aceste aspecte nu pot fi ridicate in cursul cercetarii judecatoresti, in camera preliminara era momentul.
Avocatul angajat ar fi trebuit sa va lamureasca in legatura cu toate aceste aspecte.
Multumesc. Totusi am unele nelamuriri:
1) Care este motivul pentru care parchetul nu se poate pronunta intr-o noua plangere penala cu privire la niste fapte penale despre care nu s-a pronuntat pana acuma niciodata nici un alt parchet ?
2)Spuneti ca ,,aceste aspecte nu pot fi ridicate in cursul cercetarii judecatoresti”. Asa o fi, totusi atunci nu inteleg de ce intr-o Rezolutie a Inspectiei Judiciare data in urma unei reclamatii cu privire la aceste aspecte, se spune ca acestea pot face obiectul cercetarii judecatoresti ?