avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doasar aflat la camera preliminara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doasar aflat la camera preliminara

Buna ziua

cum este posibil ca un dosar sa fie inregistrat la judecatorie cu o anume data si pe portalul instantelor acesta apare de doua ori;prima data la fond la camera preliminara(care nu s-a pronuntat inca-sunt la a 5 -a amanare din lipsa de procedura cu intimatul),si acelasi dosar apare inregistrat la aceeasi judecatorie in stadiul de fond,desi inca nu s-a dat solutie la camera preliminara.
Deasemenea cum este posibil,ca intre aceleasi parti din doasrul de mai sus,in aceeasi speta,sa existe pe rolul aceleasi instante(judecatorii),in acelasi timp,dar la alt complet de judecata o plangere impotriva solutiei de neurmarie/netrimitere in judecata(art.340 NCPP)???
Asta este procedura, dupa ce se sesizeaza instanta prin rechizitoriu se formeaza 2 dosare care vor avea acelasi numar, iar cel din camera preliminara are un a1 la sfarsit.
Este posibil ca prin rechizitoriu sa fi fost dispusa o solutie de clasare care a fost atacata.
Multumesc pentru raspuns.In cazul acesta nu ar fi normal ca ambele dosare(cel intocmit pe baza rechizitoriului , cat si plangerea formulata impotriva solutiei de neincepere/netrimitere in judecata) sa fie instrumentate de acelasi complet?in cazul de fata ele sunt la doua complete diferite in cadrul aceleiasi Judecatorii, si ma gandesc ca astfel,poate exista varinata a doua solutii care se pot bate cap in cap.Si anume,sa se respinga plangerea si in celalalt complet sa se trimita spre judecare?!
Dosarul in care s-a formulat plangerea vizeaza alta infractiune fata de care s-a dispus clasarea, nu este cea pentru care a fost trimis in judecata.
am inteles.chiar si in acest caz nu ar trebui ambele spete judecate de acelasi complet de judecata ,fiind vorba de aceleasi parti din dosar,existand un singur dosar penal?
Nu, este caz de incompatibilitate.

Alte discuții în legătură

Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 ... Marcel2017 Marcel2017 Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP) Am facut plangere împotriva soluţiei de clasare/renunţare la urmărirea penală ca ... (vezi toată discuția)
Plangere penala marinica71 marinica71 ce inseamna plangere solutie neurmarire/netrimitere judecata (art 340 ncpp). (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare nicolaehaj nicolaehaj Buna, In urma cu cateva zile am depus o plangere impotriva solutiei de clasare in cadru unui dosar administrat de parchetul de pe langa judecatorie respectiv ... (vezi toată discuția)