avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Exemple subiecte pentru examenul traduceri rus-roman, ...
Discuție deschisă în Traduceri

Exemple subiecte pentru examenul traduceri rus-roman, roman-rus domeniul juridic

Buna ziua! Imi doresc sa ma inscriu la urmatoarea sesiune de examen pentru obtinerea certificatului de traducator rus-roman, roman-rus domeniul juridic. Ma poate ajuta cineva cu exemple subiecte orientative? Exista vreo culegere de subiecte sau macar dati-mi un sfat cum sa ma pregatesc mai bine de acest examen.
Cel mai recent răspuns: Ludmila85 , utilizator 15:46, 14 Noiembrie 2017
Buna ziua,

E dificil de obtinut materiale sau exemple de subiecte, cei care au reusit sa gasesca textul care le-a picat la examen, au postat in diverse limbi in link-ul de mai jos. De asemenea, prima si a doua pagina a topicului de traduceri contin multe informatii ce ar putea fi utile.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Esential este sa cunoasteti terminologia juridica si sa lucrati mult texte de acest gen, sunt site-uri cu legislatie deja tradusa si va puteti verifica daca ati tradus bine.
Alte 2 link-uri utile pentru pregatire:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
[ link extern ]
Mult succes, tin pumnii stransi!
L.C.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Laura Ciobeica, moderator
Laura, iti multumesc mult pentru raspuns! Desi majoritatea informatiei este legata de examenul la engleza, o sa incerc sa gasesc ceva util si pentru mine. Voi incerca sa gasesc saiturile cu legislatia deja tradusa de care mi-ai scris si iar sper sa fie si ceva pentru limba rusa))) Iti multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat traducãtor - examen limba francezã ysaraisa ysaraisa Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu exemple de subiecte pentru obtinerea certificatului de traducator autorizat in limba franceza? eu am obtinut DALF-ul ... (vezi toată discuția)
Sugestii pentru susþinerea examenului de traducãtor în limba turcã cristinaozturk cristinaozturk Voi sustine examenul de traducator in cateva zile ( limba turca ). Daca l-a mai sustinut cineva, poate da sfaturi? Chiar textul care a picat ar fi de ... (vezi toată discuția)
Examenul pentru obþinerea certificatului de traducãtor în limba araba ºi recunoaºterea diplomelor emise de alt stat leilaa leilaa buna ziua ,am niste intrebari daca sunteti amabili sa mi raspundeti ,eu am o diploma de bac araba,si sunt studenta la fac de literatua engeza intro tara ... (vezi toată discuția)