avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este procedura de urmat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este procedura de urmat?

Pentru a fi clar redau doua hotarari ale ICCJ, din aceeasi zi, de la doua complete de judecata diferite:
Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de reclamantul …. împotriva deciziei ……a Curţii de Apel Oradea, Secţia I civilă. Fără cale de atac.
Încheiere: Admite cererea formulată de petentul …. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. XVIII alin.2 din Legea nr. 2/2013, în ce priveşte sintagma „asigurări sociale”. Fără cale de atac.
Deci, daca respingerea s-a datorat acelei prevederi de mai sus iar CCR , va confirma neconstitutionalitatea sintagmei respective ce mai pot face, avand in vedere acest fapt?
Termenul de plangere la CEDO impotriva incalcarii unor drepturi clare prevazute de lege, precum si a NCPC, dovedite prin documente oficiale (cu stampila),, se calculeaza de la data Hotararii ICCJ, ca fiind ultima instanta din Romania care s-a pronuntat asupra dosarului, sau de la alta data? Ce se mai poate face , fara a apela la CEDO ? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Termene UNGUREZECHIL UNGUREZECHIL De la ce data curge termenul de apelare la CEDO, ca urmare a respingerii de catre ICCJ, al unui recurs , daca prin \"Incheiere\", motivul respingerii a fost ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de neconstitutionalitate in recurs (litigiu de munca) ContSters381905 ContSters381905 bunaseara. am pierdut la apel litigi de munca dupa noul cod procedura civila. hotararea este definitiva, insa cu toate acestea doresc sa fac recurs. as dori ... (vezi toată discuția)
Plingere la cedo dumibog dumibog in cazul neadmiterii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala se poate face sau nu plingere la CEDO ? (vezi toată discuția)