avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil asociat unic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil asociat unic

Urmeaza sa nasc pe data de 1 iunie 2018. Vreau sa stiu daca ma incadrez sa primesc indemnizatie crestere copil.
Situatia: sunt unic asociat si administrator al unei firme care actioneaza ca agentie imobiliara, fara nici un angajat (nu am CIM). Firma este SRL si se plateste impozit pe venit de 3% trimestrial. Am inteles ca in mod normal ar trebui sa ma incadrez la indemnizatie cu conditia ca la nasterea copilului sa predau administratia firmei unei alte persoane. Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 14 Noiembrie 2017
In perioada iulie 2016 - iunie 2018 ce statut ati avut ?
Asociat unic si administrator. Stiu ca se pot face dividentele si in luna mai sau iunie si pot avea adeverinta de venit pentru suma care nu se reinvesteste. De aceea in mod logic as indeplini prevederile legale
Nu aveti cum sa indepliniti prevederile legale pentru a putea beneficia de indemnziatia pentru CCC decat daca ati realizat venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
.....

Ordinul nr.1474 din 06.05.2011
situatie :
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

solutie: Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit Legii 227/2015 (n.m.), cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cuantum indemnizatie crestere copil robertbucur robertbucur Buna seara, Ma intereseaza daca la calcularea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare si dividendele primite de la firma la ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil CristinaNM CristinaNM Buna ziua. Va rog frumos sa imi răspundeți la o întrebare. Ca si administrator si asociat unic al unui SRL-d, care înregistrează profit la încheierea ... (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor mishu2012 mishu2012 Potrivit Art. 2. (1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi ... (vezi toată discuția)