avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate sa ma coste contractul de mandat cu o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate sa ma coste contractul de mandat cu o persoana fizica bani?

I-am dat procura fratelui meu sa vanda casa. El e persoana fizica, nu cu titlu oneros. Acum incepe sa-mi spuna ca vrea bani la sfarsit, cand se vinde casa, doua mii de euro. Nu cred ca e corect, va intreb.
Asa, poate zice peste un timp ca vrea si alta suma mai mare. Si inafara de asta, stau si ma intreb, cum pot verifica de aici, din Germania, cati bani a incasat el acolo pe casa? In actul de succesiune nu se trece valoarea casei de acum, la vanzare ci valoarea cu care a fost cumparata in rate.
Cel mai recent răspuns: Filia , utilizator 12:33, 13 Noiembrie 2017
Buna seara
1. da, contractul de mandat poate sa fie cu titlu gratuit sau oneros indiferent ca acest mandat este dat unei persoane fizice sau juridice.
2. Cu privire la valoarea de vanzare a imobilului, ea este treccuta in contractul de vanzare cumparare si plata se face prin transfer bancar.
Trecerea unei valori nereale si plata ,,din mana" a unor sume este ilegala si poate duce la dosare penale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati fratelui dvs. sa faca dovada platii cu contr.autentic v-c si document transfer bancar
Buna ziua,
eu tot n-am inteles cu mandatul este fara plata pana nu s-a stipulat contrariul. Eu i-am dat fratelui meu procura, in care nu rezulta ca eu il remunerez. Deci la fel ca in decizia nr. 719/1999 C.P.J nu rezulta din procura decat ca e vorba doar de acte juridice si nu de remunerantie. Deci cum sa aiba drept sa-si ia bani, ca persoana fizica, la sfarsit, din masa succesorala?
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Filia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare autoturism - recuperare bani florinvfs florinvfs Buna ziua,impreuna cu un prieten am cumparat o masina ( pe numele lui apare masina in acte) , banii au fost pusi de amandoi , fiecare jumatate din suma.Dupa o ... (vezi toată discuția)
Buna seara! mama și cu tata dețin o casa( parter+etaj 1+etaj ... Corina271 Corina271 Buna seara! Mama și cu tata dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) și vor sa lase toata casa fratelui meu eu sa nu primesc nimic. Noi suntem ambii copii ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare/administrare mariabarbuc mariabarbuc Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu o procura facuta pe numele meu pentru administrarea, vanzarea, inchirierea unui apartament. Persoana care mi-a ... (vezi toată discuția)