I-am dat procura fratelui meu sa vanda casa. El e persoana fizica, nu cu titlu oneros. Acum incepe sa-mi spuna ca vrea bani la sfarsit, cand se vinde casa, doua mii de euro. Nu cred ca e corect, va intreb.
Asa, poate zice peste un timp ca vrea si alta suma mai mare. Si inafara de asta, stau si ma intreb, cum pot verifica de aici, din Germania, cati bani a incasat el acolo pe casa? In actul de succesiune nu se trece valoarea casei de acum, la vanzare ci valoarea cu care a fost cumparata in rate.
Buna seara
1. da, contractul de mandat poate sa fie cu titlu gratuit sau oneros indiferent ca acest mandat este dat unei persoane fizice sau juridice.
2. Cu privire la valoarea de vanzare a imobilului, ea este treccuta in contractul de vanzare cumparare si plata se face prin transfer bancar.
Trecerea unei valori nereale si plata ,,din mana" a unor sume este ilegala si poate duce la dosare penale.
Buna ziua,
eu tot n-am inteles cu mandatul este fara plata pana nu s-a stipulat contrariul. Eu i-am dat fratelui meu procura, in care nu rezulta ca eu il remunerez. Deci la fel ca in decizia nr. 719/1999 C.P.J nu rezulta din procura decat ca e vorba doar de acte juridice si nu de remunerantie. Deci cum sa aiba drept sa-si ia bani, ca persoana fizica, la sfarsit, din masa succesorala?