avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROCURA VANZARE AUTOTURISM - RECUPERARE BANI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROCURA VANZARE AUTOTURISM - RECUPERARE BANI

Buna ziua,impreuna cu un prieten am cumparat o masina ( pe numele lui apare masina in acte) , banii au fost pusi de amandoi , fiecare jumatate din suma.Dupa o perioada eu am lovit masina respectiva si imi trebuia la compania de asigurari o procura din partea proprietarului care apare in acte.Am facut procura dar am facut una totala care imi permite si vanzarea masinii. Dupa un timp masina a fost vanduta dar a fost data schimb pe schimb pe o alta masina iar acest prieten al meu nu mai vrea sa imi dea banii pe care i-am dat la achizitionarea masinii. Eu vreau sa stiu daca am ce sa ii fac legal,ma gandeam ca as putea obtine o declaratie din partea noului proprietar al masinii precum masina a fost data schimb pe schimb , acea procura speciala in care eu am drept de vanzare oare are cum sa ma ajute legal + alti martori sa il fac pe acest amic al meu sa imi restituie banii de drept? Eu stiu ca nu faci oricui o procura totala prin care poate sa iti vanda oricand vrea el masina daca nu exista un motiv serios : vanzare si o faci pe numele noului proprietar sau alte motive mai serioase.
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 19:52, 27 Aprilie 2013
Faptul ca v a dat un mandat sa I vindeti masina , caci dansul este proprietar, nu va da si dreptul de a cere din pretul masinii. Daca asta doreati nu faceati procura de vanzare ci un contract de mandat cu titlu oneros.
Joha a scris:

Faptul ca v a dat un mandat sa I vindeti masina , caci dansul este proprietar, nu va da si dreptul de a cere din pretul masinii. Daca asta doreati nu faceati procura de vanzare ci un contract de mandat cu titlu oneros.


Să admitem că a încheiat un contract de mandat cu titlu oneros. Îi dădea acest contract dreptul de a cere partea din preţ achitată anterior? Eu afirm că nu. Putea să ceară, în temeiul contractului de mandat, doar plata serviciilor prestate în numele mandantului şi nimic altceva.

Proverbul cine nu deschide ochii, deschide punga esta mai valabil ca oricînd. Grija pentru banii investiţi în autoturism trebuia manifestată la cumpărarea acestuia.
Si eu m am referit tot la acest lucru domnule avocat, gandind ca asa putea sa si recupereze banii cu care a contribuit la achizitionarea initiala a autoturismului..... Era un artificiu..... :)
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra , e bine ca m-am lamurit.Nu am ce sa fac nici cu martori care sa afirme ca i-am dat bani sa cumpere masina ? ( O gramada de prieteni comuni stiu ca eu i-am dat jumatate din bani pentru a cumpara masina )
E inadmisibila proba cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat vanzare autoturism Andreea Istrate Andreea Istrate O persoana, proprietar al unui autoturism in valoare de aprox. 20.000 euro, i-a dat mandat unei alte persoane pentru vanzarea autoturismului la un pret cat mai ... (vezi toată discuția)
Anulare procura bulgaria, posibil??!!! freeusernet freeusernet Buna ziua , am o problema legata de o masina inmatriculata in bulgaria , sper ca cineva sa ma lamureasca pt ca cei de la politie nu cred ca o pot face ... (vezi toată discuția)
Imputernicire persoana fizica pt vanzare teren extravilan aditza740 aditza740 acum aprox 6 ani am imputernicit pe cineva sa se ocupe de vanzarea a 13 pogoane undeva la tara!in procura facuta la notar se specifica ca se va ocupa de ... (vezi toată discuția)