avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura sau comodat auto?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura sau comodat auto?

Buna ziua, am o nelamurire, am cumparat in mai o masina de la un prieten, fara taxa platita si a ramas pe numele lui. Vreau acum sa fac acte pe ea si vreau sa stiu ce acte trebuie sa fac mai exact ca sa nu ma trezesc cu vreo surpriza din partea acestuia, am citit si in comodat vad ca scrie ca se da masina in folosinta gratis. Astept un raspuns pentru ca astazi vreau sa fac actele si sa stiu ce trebuie sa fac mai exact. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 22:16, 30 Septembrie 2014
Daca vreti sa o inregistrati faceti un contract de vanzare-cumparare.
Nu, doresc sa o la pe acelasi proprietar pentru ca este deacord.

Fiind taxa de inmatriculare mare, nu vreau sa o inscriu pe numele meu.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
buna ziua,

in primul rand, trebuie sa reverificati inca o data actele si sa vedeti exact ce act ati incheiat, respectiv daca ati incheiat un contract de vanzare-cumparare a masinii (astfel cum ati precizat mai sus "..am cumparat in Mai o masina de la un prieten..") sau un contract de comodat (astfel cum ati precizat mai sus : "..am citit si in comodat vad ca scrie ca se da masina in folosinta gratis").
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Maria Munteanu, Avocat
Buna ziua, nu am niciun act, am dat banii , mi-a dat masina, acum vreau sa fac si acte. Aici voiam sa ajung ce acte imi recomandati sa fac , dar in acelasi timp sa ramana pe numele acestuia masina. Era cel mai simplu sa o radieze, dar apoi eu trebuie sa platesc taxa de inmatriculare. Va multumesc, cu stima.
Atunci, daca sunteti de acord sa nu fiti proprietar, deci proprietarul sa ramana prietenul dvs, iar dvs sa aveti doar drept de folosinta a masinii pentru o anumita perioada, stabilita de comun acord cu proprietarul, incheiati un contract de folosinta oneros a auto, unde precizati ca toti banii pentru intreaga perioada de folosinta i-ati dat la data semnarii contractului (mai ales ca ati spus ca ati platit deja o suma de bani).

Contractul de comodat (= imprumut de folosinta gratuit) nu va avantajeaza, atata timp cat deja dvs ati platit niste bani...daca nu plateati nimic, da, era ok, sa semnati un contract de comodat.
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Maria Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Radiere vehicul tankolevente tankolevente Buna ziua se poate radia masina fara actele necesare,gen talon si certificat de inmatriculare?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cum circul cu aceleasi numere? mossano mossano Salut! treaba sta cam asa: vreau sa cumpar o masina si datorita taxei de mediu vreau sa circul cu aceleasi numere, masina ramanand pe numele propietarului. ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare auto Stukha Stukha Am si eu o problema de rezolvat in urmatoarea luna si am nevoie de putina lumina in ce priveste procedurile. Punctul de plecare este ca tata este ... (vezi toată discuția)