avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL radiat-se mai platesc datoriile?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL radiat-se mai platesc datoriile?

Speta. Un SRL infintat in 1992 este radiat in 2005 pe motiv nedepunere situatii financiare la ONRC. Firma avea de platit o amenda la ITM. Daca a fost radiata, cine mai plateste amenda si alte datorii daca acestea existau?
Multumesc, anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 18:47, 9 Octombrie 2009
Daca e radiata nu se mai platesc datoriile. Ca idee, fiscul nu radiaza firmele cu datorii tocmai din acest motiv.
Sa inteleg ca daca in timpul celor 6 luni care au trecut de la dizolvarea societatii,pana la radiere, nu s-a numit lichidator sau statul in calitate de creditor nu s-a inscris la masa credala, societatea nu mai e buna de plata?
finantele au termen 3 + 3 luni, de la data ramanerii irevocabile a deciziei de dizolvare a societatii, pentru a cere numirea unui lichidator.
daca nu o fac, atunci societatea se radiaza din oficiu, iar debitele se sterg din evidenta indiferent daca s-a atras sau nu raspunderea personala, conform art. 176, alin.6 din Codul de procedura fiscala: Creanţele fiscale datorate de debitori, persoane juridice, radiaţi din registrul comerţului, se scad din evidenţa analitică pe plătitor după radiere, indiferent dacă s-a atras sau nu răspunderea altor persoane pentru plata obligaţiilor fiscale, în condiţiile legii.

totusi e curios cum de nu s-au sesizat finantele cu privire la aceasta problema. de obicei lor nu le scapa nimic :)
Multumesc inca o data. Si eu eram curioasa, de aceea am cerut ajutorul dvoastra, pentru ca aveam nevoie de certitudini. Si mai curios,cunosc doua societati de genul acesta. Cred insa ca sunt mult mai multe. Eu una nu mai inteleg fiscul, modul cum pe unii ii 'iarta', desi au datorii de miliarde, iar pe altii cu datorii 0 ii "parasc" la ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma eu1961 eu1961 am avut o firma care a fost lichidata si radiata din evidentele fiscului conf art176 alin 6 c.p.fisc. Cum pot obtine un certificat fiscal care sa dovedeasca ... (vezi toată discuția)
Firma radiata, datorii la stat. Tiffany Tiffany Buna ziua, Va relatez mai jos o situatie si as dori sa ma ajutati cu un raspuns: Am avut un srl. Din cauza ca nu stiu ce bilanturi din 2005 cica nu au fi ... (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)