avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce șanse am să câștig procesul de recuperare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce șanse am să câștig procesul de recuperare a prețului?

Am vandut unui individ trei corturi. Am incheiat cu el un antecontract de vanzare cumparare semnat de noi amandoi( fara a merge la notar) In antecontract am stabilit termene de plata. El, cumparatorul nu a respectat termenele de plata si nici nu raspunde la apelurile mele telefonice si nici la mesajele scrise(SMS). Vreau sa il dau in judecata si sa imi recupeerz banii. Ce sanse am sa castig? Pot sa beneficiez de scutirea taxei judiciare?( am un copil cu handicap grav)
Cel mai recent răspuns: mircea.stoica , utilizator 07:24, 14 Noiembrie 2017
Il puteti actiona in instanta. Plata taxei de timbru se stabileste in functie de suma de recuperat si se calculeaza conform OUG 80 / 2013.
Puteti folosi procedura ordonantei de plata prevazuta de art.1014-1024 NCPC.In ce priveste ajutorul public ptr.plata taxei judiciare de timbru, ramane la aprecierea instantei.
pot sa il actionez si penal pentru inselaciune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata sarah1985 sarah1985 Buna ziua. In cazul procedurii reglementate de art. 1013-1024 NCPC este absolut obligatorie parcurgerea etapei sedintei de informare cu privire la mediere? ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta cu un sfat - partaj bunuri comune; banii din chirii verde54 verde54 Am construit o casa impreuna cu sora sotiei . Aceasta casa de cand a fost construita ( 2003) a fost inchiriata unei firme . Profitand de increderea mea sotia ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat- partaj, ajutor public judiciar nsm nsm Am divortat anul trecut , fosta sotie nu doreste sa ne intelegem amiabil in ceea ce priveste partajul . Avand un salariu net de 1014 lei doresc sa aflu in ce ... (vezi toată discuția)