avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare casa neintabulata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare casa neintabulata

Buna,

Am o nelamurire, Va rog sa ma ajutati . Este nevoie de autorizatie de desfiintare pentru o casa la tara neintabulata? Unde este reglemantat in mod clar aceasta situatie? In legea constructiilor nu am gasit.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: VANDA CHIOREAN-PETER , Avocat 12:25, 12 Octombrie 2009
Este obligatorie autorizaţia de desfiintare a constructiei, potrivit art. 1 din Legea nr.50/1991:
Art. 1. - (1) Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare. Autorizatia de construire sau de desfiintare se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil - teren si/sau constructii - ori a altui act care confera dreptul de construire sau de desfiintare, in conditiile prezentei legi.

Nu este obligatoriu sa fie intabulata, cu siguranta este inregistrata fiscal si se plateste impozit pentru imobilul respectiv.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite matyy matyy BUNA SEARA. AM UN TEREN UNDEVA LA TARA ,PE CARE AM CONSTRUIT DOAR FUNDATIA, AM OPRIT LUCRARILE DIN LIPSA DE BANI,AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE A EXPIRAT SI NICI ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste sanctiunea pentru lucrari constructii in zone protejate? perlutina perlutina Locuiesc in sectorul 5, intr-o zona protejata. Inspectorii in constructie de la acest sector ma tot amendeaza, pentru lucrari inchipuite (eu contest amenda, ... (vezi toată discuția)
Reamenajare pod ContSters256639 ContSters256639 buna seara!detin o casa circa 80mp.casa este construita la o distanta de 1m de gardul despartitor al vecinilor.vecinii mei detin un nuc la 0,5m de acelasi ... (vezi toată discuția)