avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nou proprietar, cum scap de fosti chiriasi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nou proprietar, cum scap de fosti chiriasi?

Buna ziua tuturor.
Am reusit sa imi cumpar o casa.
Am semnat contractul de vanzare cumparare in data de 5 noiembrie 2017.
La notar inainte de semnarea contractului am fost instintata de fosta proprietara ca in casa mai sunt chiriasi ca lea dat acceptul sa mai stea pana la 1 Decembrie, si ca ia informat ca a vandut casa de la 1 noiembrie.
Eu am fost revoltat si contrar acestei decizi, sunt noul proprietar si trebuia sa ma intrebe si sa fiu de acord cu asta.
Am semnat si mam dus sa vorbesc cu chiriasi.
Leam spus ca nu sunt de acord cu decizia fostei proprietare si leam zis ca le dau termen sa imi predea in 5 zile casa, deoarece ei deja stiau de la 1 noiembrie ca a vandut casa. Sau rugat de mine ca au nevoie de 10 zile si am acceptat ulterior ca in data de 15 sa imi predea cheile.
Astazi am vorbit din nou cu chiriasi si pe langa faptul ca nu sa apucat sa se mute, mia dat de inteles ca nu o sa imi predea casa pe data de 15 noiembrie.
Si ca ei se simnt amenintati de mine si sa nu ma mai cred zmeu, cu toate ca eu iam sunat sa le reamintesc ca in 2 zile vin sa preiau casa in urma intelegeri intre mine si ei cu privirea a celor 10 zile.
Va interb. Ce pot face in caz ca ei refuza sa plece?
Nu au nici un contract de inchiriere la mana cu fosta proprietara sau cu mn.
Eu nu am fost deacord de ai lasa sa stea in continuare in chirie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:15, 13 Noiembrie 2017
Folositi ptr.evacuarea chiriasilor procedura prevazuta de art.1034-1048 NCPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de eliberare a apartamentului in caz de vanzare Adela2009 Adela2009 Buna ziua, Vom semna pe data de 01 iunie un antecontract de avans ptr cumpararea un apartament, restul de bani se vor da pe 01 iulie si tot atunci se va ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost proprietar chlcristian chlcristian Bună ziua. Am cumpărat un apartament și la semnarea actelor la notar nu am stipulat in contract data la care sa elibereze fostul proprietar locația. Eu ... (vezi toată discuția)
Bn seara .am o intrebare la d.voastra .am fost casatorit legal ... antongherghe2017@gmail.com antongherghe2017@gmail.com Bn seara .am o intrebare la d.voastra .Am fost casatorit legal cu sotia 16ani .am avut giecare casa lui sotia in ap 2 camere in dr taberei iar eu o casa la ... (vezi toată discuția)