Buna ziua. De ce sunt obligata de notar sa merg cu 2martori ca sa pot deschide succesiunea dupa parintii mei.
Martorii trebuie sa fie vecini, si apropiati de varsta parintilor mei (86ani si 87ani ambii decedati anul acesta)? De unde cunosc acesti oamenii viata noastra? Eu sunt acum singurul copil.In anul 1985 sora mea mai mica (nascuta in 1969) a decedat. Trebuie sa fac succesiunea deoarece nu pot prelua contracte ptr. utulitati si deasemena contractul de arenda.Va rog sa imi spuneti cum sa procedez.
De obicei sunt solicitati astfel de martori pentru a face dovada ca sunteti singurul mostenitor in viata al parintilor.
Incercati si la un alt notar si intrebati ce ar trebui mai exact sa spuna acei martori - care sunt aspectele care se doresc a fi clarificate.
raluk0207
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Martorii trebuie să declare că i-au cunoscut bine pe părinții dvs si stiu ca au avut doua fiice, ca una ă decedat, ca ati ramas dvs, și dacă sora decedata ă fost căsătorită și are copii. Alte detalii intime nu întreabă nimeni Puteti aduce prieteni de familie, alte cunoștințe, cu condiția să nu fie rude.
Vecinii se presupune că stand aproape, au știut cati membri sunt in acea familie.
De ce e nevoie de martori? Pentru ca oamenii mint. Își ascund frați plecați prin strainatate sau decedați, mamele declara ca au 2 copii și de fapt au 3, sunt nepoti de la frati decedati, care nu sunt declarati etc etc. Notarul nu vine acasă să numere copiii. Iar daca maine se prezintă un frate exclus de la moștenire, notarul este acoperit de înscrisuri, de declarațiile dvs si a martorilor, care daca declara in fals, riscă niste "racoare".
Interogarea martorilor in cadrul procedurii succesorale e obligatorie, indiferent de notar. Nu inteleg de ce va deranjează...
Multumesc,am intrebat si mi-a spus ca trebuie sa spuna de cand sunt casatoriti, cati copii au avut. Nu avem alt notar in oras.
2014Elena
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu cand am facut succesiunea dupa tatal meu la notar am dus de la Primarie Anexa 1 cu mostenitorii . Nu a fost nevoie de martori
maria1956
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc,acum am inteles voi apela la prietenii parintilor mei.Sora mea a decedat la varsta de 16ani dupa o lunga perioada de boala. Sincer daca nu eram obligata la preluarea contractelor nu faceam aceste acte. Nu vreau sa dramatizez insa parintii mei au decedat anul acesta in decursul a 3 luni, si succesiunea este ultima mea problema. Va multumesc inca odata pentru sfat. Oricum notarul cunoaste foarte bine situatia mea si stie 100% ca nu am dat declaratie falsa. Insa fiind aceasta procedura obligatorie o voi face .Respect pentru d-voastra si . avocatnet.ro
Succesiune
danielapric
Mai am o intrebare,nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu care a decedat acum 4 ani.O pot face si ce costuri implica acest lucru,multumesc (vezi toată discuția)
Reclamatie avocat
Danase03
Buna ziua,
Unde as putea face reclamatie contra unul avocat care nu a facut toate cercetarile/demersurile posibile ca sa identifice care este numarul total de ... (vezi toată discuția)