avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce mă obligă notarul să aduc doi martori la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce mă obligă notarul să aduc doi martori la dezbaterea succesiunii?

Buna ziua. De ce sunt obligata de notar sa merg cu 2martori ca sa pot deschide succesiunea dupa parintii mei.
Martorii trebuie sa fie vecini, si apropiati de varsta parintilor mei (86ani si 87ani ambii decedati anul acesta)? De unde cunosc acesti oamenii viata noastra? Eu sunt acum singurul copil.In anul 1985 sora mea mai mica (nascuta in 1969) a decedat. Trebuie sa fac succesiunea deoarece nu pot prelua contracte ptr. utulitati si deasemena contractul de arenda.Va rog sa imi spuneti cum sa procedez.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alexe22 , utilizator 12:46, 23 Septembrie 2022
Martorii la succesiune pot fi rude??? Gen sora mamei fratele tatei verișori??
Nu.
Martorii nu trebuie sa fie rude cu familia defunctului.
La succesiunea dupa tatal meu au mers varul meu primar (nepot al tatei si fiul fratelui lui) si sotia acestuia. Deci se poate si rude.

Mazilu Maria a scris:

Martorii la succesiune pot fi rude??? Gen sora mamei fratele tatei verișori??

Nu se poate.
Ori a acceptat notarul respectiv, ori nu i-ati spus ca sunteți rude.
daca o lege e proasta si absurda nu inseamna ca nu ai voie sa spui ca ESTE PROASTA !!! Iar daca nu sesizati ABSURDUL situatiei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Succesiune danielapric danielapric Mai am o intrebare,nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu care a decedat acum 4 ani.O pot face si ce costuri implica acest lucru,multumesc (vezi toată discuția)
Reclamatie avocat Danase03 Danase03 Buna ziua, Unde as putea face reclamatie contra unul avocat care nu a facut toate cercetarile/demersurile posibile ca sa identifice care este numarul total de ... (vezi toată discuția)